Pædagog tiltalt for overgreb på 8 piger

En 59-årig mandlig pædagog er tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod 8 piger, som gik i det børnehus, hvor han arbejdede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi har netop tiltalt en 59-årig mandlig pædagog fra Børnehuset Eventyrlunden i Holbæk for blufærdighedskrænkelse mod 8 piger fra børnehuset ved uden på tøjet at beføle dem i skridtet eller på ballerne samt for at have kysset 2 af dem.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Sigtet for at beføle 18 børn

Sagen begyndte i slutningen af november sidste år, hvor forældre til 2 børn anmeldte pædagogen, og derefter kom der hurtigt flere anmeldelser fra andre forældre, så pædagogen på et tidspunkt var sigtet for at beføle 18 børn uden på tøjet.

Nu er anklagemyndigheden kommet frem til, at den 59-årige mand skal tiltales for at krænke 8 af børnene, og sagen kommer for Retten i Holbæk i løbet af efteråret.

- Vi har været inde at vurdere, i hvilke forhold der er grundlag for en domfældelse, og det mener vi, at der er i de her 8 forhold, siger advokaturchef Finn Ravnborg fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Piger var mellem 3 og 7 år

De formodede overgreb er sket i perioden fra januar 2011 til november 2012, hvor pigerne har været mellem 3 og 7 år, og ifølge anklageskriftet er 7 af pigerne blevet krænket i børnehuset. Den sidste pige, der også gik i børnehuset, skulle være blevet befølt på en privat adresse i Holbæk.

Finn Ravnborg ønsker på nuværende tidspunkt ikke at fortælle mere om de formodede overgreb, som ingen af de øvrige ansatte i daginstitutionen opdagede.

Tidligere frikendt for overgreb

Men anklagemyndigheden mener, at pædagogen har befølt 4 af pigerne flere gange, mens de 4 andre er blevet befølt en gang.

Pædagogen har under hele forløbet nægtet sig skyldig i anklagerne, der kan give op til 4 års fængsel, hvis han bliver dømt.

Siden de første anmeldelser kom, har pædagogen været fritaget fra sit arbejde, og han er ikke varetægtsfængslet i sagen.

Den 59-årige pædagog har tidligere været tiltalt i en sag om et seksuelt overgreb mod en pige, og her blev han frikendt.

/Ritzau/