Pædagog for retten for at krænke 14 børn

Ankesagen mod en 61-årig pædagog, der i byretten er blevet dømt for at krænke i alt 14 børn, kommer i dag for Østre Landsret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Den 61-årige pædagog blev i januar 2014 idømt 1 år og tre måneders fængsel for at have kysset, befølt eller blottet sig for i alt 14 børn fra Børnehuset Eventyrlunden i Holbæk. Overgrebene skal have fundet sted i 2011 og 2012.

Ved domfældelsen i retten i Holbæk blev der lagt vægt på, at der var tale om adskillige og systematiske krænkelser begået overfor helt små børn, der var i den nu 61-åriges varetægt som pædagog. Udover dommen på 1 år og tre måneders fængsel fik pædagogen også frataget retten til at arbejde med børn under 18 år.

Læs også: Pædagog anmeldt seksuelle krænkelser

- Det er en påstand, som vi har nedlagt, da vi mener, at der er en nærliggende risiko for, at der vil foregå nye krænkelser, sagde anklager Peder Rostgaard Ahlesen efter byretsdommen.

Den 61-årige nægter sig skyldig

Pædagogen har gennem hele sagen nægtet sig skyldig, og derfor ankede han sammen med sin forsvarer, da dommen faldt i retten i Holbæk. Den 61-åriges forsvarer satte i byretten vægt ved især de videoafhøringer, som politiet havde foretaget af børnene.

- I visse tilfælde, så er der blevet stillet ledende spørgsmål til de her børn. Og det har jeg selvfølgelig bidt mærke i og gjort retten opmærksom på, sagde David Francis Lublin efter domfældelsen.

Læs også: Landsretten udsætter sag om krænkelser i børnehave

Der er berammet fire dage til sagen i Østre Landsret. Der falder efter planen dom den 16. oktober.

Få et overblik over sagen her.