¨

Overvågning af børn hvert femte minut

Foto: TV ØST

Børn, der sover i sele, skal nu overvåges hvert femte minut, når de sover hos dagplejen eller i børnehaven i Holbæk. Men det er alt for stramme retningslinjer, mener pædagogerne og forældre.

Man skal holde opsyn med sovende børn. Sådan lyder Sunhedsstyrelsens anbefaling, og den skal tages alvorligt. Derfor kommer Holbæk kommune nu med et nyt direktiv om at pædadoger og dagplejere SKAL se til børnene hver 5 minut, når de sover til middag.

- Det er ikke mindst for, at der ikke skal ske ulykker, men også for vores medarbejderes skyld, så de ved hvad de skal gøre, siger Børn og Ungechef i Holbæk Kommune, Pia Hjørtoft.

Hun forklarer, at der ved tilsyn har vist sig at være meget forskellige tolkninger af sundhedstyrelsens regler, og at man derfor ønsker, at gøre dem mere klare.

Forældre bekymrede for stressede pædagoger

FOA er ugen igennem blevet kimet ned af pædagoger og dagplejere, der ikke kan få regnestykket til at gå op. Især sidstnævnte er bekymrede for, hvordan de skal tage sig af de vågne børn og samtidig overvåge de sovende.

- Hvis man skal det, så kræver det mere personale, det kan man ikke bare lige gøre, sige formand for FOA Holbæk, Hanne Ulendorf.

Den strikse kontrol skal forhindre at børn bliver kvalt i soveselen. Men forældrene selv føler sig ikke mere trygge - tværtimod:

- Jeg tror, det er en stærk forringelse af min dagplejere og pædagogers arbejdsvilkår. Det giver et enormt stresset arbejdsmiljø, og det kan ikke være til gavn for mit barn, siger Sus Christiansen fra Svinninge, som er mor til to. Hun siger, at hun har snakket med mange forældre, der alle mener, at de nye retningslinjer er "groteske".

Hos FOA håber de, at kommunen er lydhør over for protesterne.

- Der mangler den dialog om, hvordan dette her kan lade sig gøre i praksis. Fordi hver femte minut, det er godt nok meget, siger Hanne Ulendorf.

Kommunens Børn og Ungechef har nu bedt distriktslederne om sammen med institutionerne at finde ud af, hvordan målet om børnesikkerhed kan nås så problemfrit som muligt.

02:26 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App