Orø Kro bliver reddet af ny ejer: - Det er et stort svineri

Orø Kro er blevet købt af en ny ejer. Dårlige anmeldelser, konkurser og ringe økonomi har givet kroen et dårligt ry - men det skal der nu laves om på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kroen på Orø skal genrejses.

Efter en årrække med dårlige anmeldelser og flere konkurser, så har den nye ejer, Michael Kousted, sat sig for, at der igen skal serveres mad fra øens krokøkken.

- Det er vigtigt for Orø at have en kro. Der har været en kro altid. På sådan en lille ø, der er det bare omdrejningspunktet. Det vil være en synd og skam for bygningerne, sjælen og alt, hvad der er foregået her, at det ikke skal fortsætte med at være en kro, siger Michael Kousted.

quote Det er vigtigt for Orø at have en kro. Der har været en kro altid.

Michael Kousted, ny ejer

Opvasken står stadig et år efter

Men inden det bliver til virkelighed, venter der en stor opgave. For kroens tilstand er mildest talt ringe.

Kroen har efter en konkurs stået tom i et år, og de tidligere ejere gjorde ikke meget ud af at aflevere krokøkkenet i præsentabel stand. Opvasken står stadig urørt et år efter, de tidligere ejere forlod stedet. Gammelt mad ligger stadig i køleskabet.

- Gammelt kødsaft, lyder det fra den kommende køkkenchef, John Ulrich, da han hiver en spand frem.

- Der er bacon derinde, siger han, da han kigger ind i køleskabet.

- Der er ikke gjort noget. Man kan se, at det bare er forladt og det, der har været af værdi er fjernet. Resten ligger bare og flyder. Du kan se gulvet. Det er et stort svineri, siger Michael Kousted.

Solgt på tvangsauktion

Ifølge fortællingen var det en præstefrue, der tilbage i 1700-tallet fik kroen bygget, fordi hun var træt af at beværte sognebørnene hver søndag efter gudstjeneste.

De seneste år har forfaldet, dårlige anmeldelser og dårlig økonomi givet kroen et dårligt renommé. Og så er der stråtaget, der skal opdateres.

Så kroen og de 22 tilhørende gæsteværelser blev solgt på tvangsauktion for lidt under 1,3 millioner kroner.

Men selv om der er nok at tage fat på, er den nye kroejer ikke i tvivl om, at kroen kan blive et trækplaster for både lokale og turister.

quote Vi vil lave mad for maven

John Ulrich, kommende køkkenchef

- I sommerhalvåret skulle der helst være udsolgt hele tiden. Der skal være fuldt hus. Som det ser ud lige nu, der er det nogle og 20 værelser med mulighed for at udvide ovenpå. Så hele sommeren håber vi på, at der er liv og glade dage.

Kejserens nye klæder

Udover at være kroejer, så har Michael Kousted også et firma, hvor han sender danskere på safari i Sydafrika.

Og selvom der er 10.000 kilometer fra kroen på Orø til savannen i Sydafrika, så er der en sammenhæng.

- Udgangspunktet er noget, vi brænder for, det er noget, vi tror, der kan blive til en god forretning, og så investerer vi i det, og så håber vi og regner med, at det giver et fornuftigt afkast. Det er uanset, om det er kro eller det er safari, siger Michael Kousted.

Den nye kroejer og den kommende køkkenchef er allerede begyndt at diskutere menuen. Og hvis der er nogen, der tror, at kroen hopper med på den nye nordiske gourmetbølge, så kan de godt tro om igen.

- Det er Kejserens nye klæder. Det er mad for øjnene – det er ikke mad for maven. Vi vil lave mad for maven, siger John Ulrich.


Nyhedsoverblik