¨

Ordblind ender på efterskole

Foto: TV ØST

Efter lang kamp om hjælp i undervisningen med Holbæk Kommune har familien valgt at sende Sara Marqvorsen på en efterskole for ordblinde.

14-årige Sara Marqvorsen fra Vipperød skal i det nye år en tur på Efterskolen Solbakken ved Skælskør.

- Det glæder jeg mig til. Der håber jeg, at jeg kan udvikle mig og blive bedre til både dansk og matematik, siger Sara Marqvorsen til TV ØST.

Hun er droppet ud af folkeskolens 7. klasse for omkring fire måneder siden. Hun læser som en elev i 3. klasse og staver som en elev i 2. klasse. Derfor tror forældrene ikke længere på den hjælp, som Holbæk Kommune tilbyder og vil gerne have Sara Marqvorsen på Ordblindeinstituttet, hvor Saras tvillingebror går.

Men selvom en forretningsmand gerne vil donere beløbet til Sara Marqvorsens ophold på instituttet, så vil Holbæk Kommune endnu ikke tage stilling til det.

- Det, synes vi, er tragisk for Sara. Det var en mulighed for hende til at komme videre med sit liv og skolegang, fortæller Trond Pedersen, der er Saras far.

Familien og Holbæk Kommune har i årevis diskuteret hjælpen til Sara Marqvorsen, og den ankesag skal afgøres først. Holbæk Kommune vil på nuværende tidspunkt ikke indstille hende til Ordblindeinstituttet.

- Vi vil gerne betale for borgeren, hvis det er det rigtige tilbud, men det, mener vi, ikke, at Ordblindeinstituttet er, siger Marianne Stentebjerg, der er skolechef i Holbæk Kommune.

Familien tror ikke på kommunens løsning om hjælp på en ny folkeskole. Derfor har forældrene taget sagen i egen hånd og har fundet en plads på Efterskolen Solbakken ved Skælskør, hvor der er fokus på ordblindhed.

- Det er den næstbedste løsning for Sara. Nu får hun noget undervisning med andre unge på hendes alder, som er på hendes niveau, siger Trond Pedersen.

Holbæk Kommune har valgt at betale halvdelen af udgifterne til opholdet.

02:43 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App