OPDATERET: Skypumpe raserede ejendom under familiefest

Far og mor reddede deres 14 måneder gamle datter. Hun lå i sin barnevogn og sov, da stormen ramte med ødelæggende kraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

-    Det hele var bare kaos.  I løbet af 30 sekunder var alt ødelagt. Sådan siger Anders Juhl dagen efter en skypumpe i aftes flåede familiens landejendom ved Ugerløse fra hinanden.

Der var fest hos familien Juhl i går. Maden var klar, og 24 gæster skulle til at sætte sig til bords, da alt blev blæst omkuld.

-   Det begyndte at regne kraftig, og i løbet af kort tid tog vinden voldsomt til. Vores datter lå og sov ude på terrassen. Det eneste min kone og jeg tænkte på, var at redde hende ind. Det lykkedes. Men i dag kan vi ikke lade være med at tænke på, at nogen må have holdt hånden over os, siger Anders Juhl.

Skypumpen har nærmest forvandlet landejendommen til en ruin. Flyttefolk rykkede ind allerede i nat og fjernede det meste af indboet.

Fatter det stadig ikke

I dag besøgte familien deres hjem, som er fuldstændig hærget.

- Det er stadigvæk urealistisk. Det er slet ikke sunket ind. Der går så mange tanker igennem hovedet. Hvad skal vi nu?, siger Elin Juhl.

Parret havde købt gården for 2,5 år siden og lige renoveret stuehuset.

- Det er hårdt. Det var vores drømmehus, siger Anders Juhl.

Selvom deres drømmegård er i ruiner, så er familien taknemmelige for, at ingen er kommet til skade.

- Jeg har takket vorherre så mange gange. Og jeg er ikke engang særlig religiøs. Men jeg har takket så mange gange for, at der ikke er sket os noget. Det er helt vildt, siger Elin Juhl.

Familien bor nu på hotel i Holbæk. I morgen regner de med, at deres forsikringsselskab kommer og ser på skadernes omfang.