Omstridt eliteformand undgår at blive væltet

Bestyrelsen bag Nordvest FC har afblæst den ekstraordinære generalforsamling, som havde til formål at vælte eliteformand Carsten Damgaard.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver ikke nogen ekstraordinær generalforsamling i Nordvest FC alligevel. Det er blevet besluttet på et møde mandag aften, skriver Nordvestnyt.

- Årsagen til, at generalforsamlingen er aflyst, er, at vi har indgået et forlig mellem de stridende parter, som gør, at bestyrelsen fortsætter og får tilknyttet yderligere 2 personer. Vi tror på, at det kan hjælpe at få flere hænder ind, siger Bo Jensen, der er formand i Holbæk Bold & Idrætsforening (HB&I), moderklub for Nordvest FC.

Damgaard fortsætter

25. juni kunne TV2 ØST fortælle, at 40 af klubbens medlemmer havde skrevet under på, at der skulle indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, der havde til formål at vælte Varsten Damgaard, der er formand for eliteudvalget og næstformand i HB&I. Han har gennem længere tid mødt hård kritik for sin ledelsesstil, og han er blandt andet blevet kaldt enevældig, men på mandagens møde blev det besluttet, at Carsten Damgaard fortsætter i klubben.

- Vi har valgt at sige, at Carsten Damgaard fortsætter med at sidde i eliteudvalget, men han skal så bare ikke længere være den udadfarende kraft og den, der optræder i medierne. Han har haft mange kasketter på, og det har mange gange været ham, der måtte sige nej til ting som lønstigninger og træningslejre, fordi økonomien ikke har været til det, og måden, han har sagt det på, er måske blevet opfattet negativt, siger Bo Jensen til TV2 ØST og påpeger, at Damgaard fortsætter sit arbejde med sponsorerne som hidtil.

Kommunikationen skal forbedres

Mandagens møde blev holdt mellem Bo Jensen, Carsten Damgaard, 2 tidligere bestyrelsesmedlemmer og Lars Nielsen, der tog initiativ til underskriftindsamlingen, og det gav også anledning til, at bestyrelsen kigger indad.

- Det er jo ikke kun Carsten Damgaard, der bliver kritiseret. Vi må alle sammen kigge på os selv og se, om der er noget, vi kan gøre bedre, og vi må erkende, at vi ikke har været gode nok til at melde ud, hvad vi arbejder med, så kommunikationen skal blive bedre, siger formanden.

Handlede i affekt

Lars Nielsen er oven på mødet også tilfreds med resultatet, selv om både bestyrelse og Carsten Damgaard bliver.

- Jeg står 100 procent bag beslutningen. Dialogen om, hvad der lå bag de beslutninger, der er blevet taget i klubben, har manglet, men jeg har fået svar på flere ting nu, og det gør, at jeg ingen problemer har med, at Carsten Damgaard fortsætter. Og jeg er sikker på, at de øvrige medlemmer heller ikke har noget problem med det, siger Lars Nielsen, der erkender, at underskriftindsamlingen måske var en anelse overilet.

- Jeg handlede nok lidt i affekt, fordi jeg havde en følelse af, at der kun blev tænkt på elitedelen. Det var svært at forstå, når der knap nok var penge til at få dagligdagen til at løbe rundt, men bestyrelsen har sagt, at de stadig vil styrke breddeidrætten, og det er jeg glad for. Jeg startede med at spille i klubben, da jeg var 4 år. Jeg er 41 år nu, så der er mange følelser involveret i det her, og jeg overreagerede måske lidt, men nu har vi fået lovning på, at kommunikationen bliver bedrte, så vi kan få at vide, hvad der sker, siger Lars Nielsen.

Det bliver Asger Madsen, Tommy Vestergaard og Gitte Nielsen, der bliver tilknyttet bestyrelsen og eliteudvalget nu.

Den ekstraordinære generalforsamling skulle have været holdt onsdag, men den bliver altså ikke til noget. I stedet bliver der senere indkaldt til et møde for medlemmerne, hvor de kan stille de spørgsmål, de måtte have.