Ole fik dronningen til Orø

Lige siden Ole Nielsen var barn, har han drømt om at se Kongeskibet lægge til på Orø. Nu er han 68 år og grunden til, at regentparret kommer til øen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I november sidste år skrev Ole Nielsen et brev. I februar i år kom der svar: Dronningen og prins Henrik sagde ja til at læggen vejen forbi Orø på deres sommertogt.

- Jeg har snakket om, siden jeg var barn, at det kunne være sjovt, hvis Kongeskibet kom forbi Orø, men det skete aldrig, så jeg tænkte, at nu skulle det være. Vi har jo ikke haft royalt besøg siden Margrethe den 1., siger Ole Nielsen, der i dag er 68 år.

Fik røde ører

Han er født og opvokset på øen og har kun boet andre steder i korte omgange, som da han var soldat. Han blev rigtig glad, da han i februar fik besked fra Kongehuset om, at regentparret gerne ville komme til Orø, men han fik også sved på panden.

- Jeg fik jo lidt røde ører, for jeg havde jo bare skrevet til dem og fået 4 andre fra forskellige foreninger til at medunderskrive uden at give besked til borgmesteren eller andre fra kommunen i Holbæk, så jeg tænkte, at jeg hellere lige måtte fortælle det til dem, siger Ole Nielsen.

Det er blevet stort

Kongehuset havde dog selv nået at give kommunen besked, og arbejdet med at planlægge besøget begyndte stort set med det samme.

- Jeg må nok indrømme, at jeg havde regnet med et lidt mere beskedent besøg, men da kommunen har overtaget arrangementet er det blevet et noget større, hvilket jeg synes er helt fint. Jeg synes, det er flot, at regentparret sætter en hel dag af til at være på Orø, lyder det fra Ole Nielsen.

Stor ting

Han kender øen og dens historie ud og ind og skal være med ved flere af de seværdigheder, der skal vises frem til dronningen og prinsen. Han har tidligere siddet i byrådet i Holbæk Kommune, og så har han drevet øens største landbrug på øen, men det har hans datter og svigersøn overtaget, så nu har der været tid til at engagere sig i en begivenhed som det royale besøg.

- Der har været travlt med møder og planlægning af, hvilke steder de skal se. Det betyder meget, at regentparret kommer til Orø. Så kan vi få øen lidt på landkortet, og det vil nok også være med til at tiltrække flere turister. Samtidig er det spændende for os der bor her, og det er med til at markere den røde tråd af frivilligt arbejde, der er her på øen. Der er virkelig mange, der deltager i arrangementet, og mange er gået i gang med at male deres huse og så videre, fordi dronningen skal køre forbi, siger Ole Nielsen.

Ankommer klokken 10

Dronningen og prins Henrik ankommer til Orø mandag klokken 10, hvor blandt andre Ole Nielsen skal være med til at tage imod hende.

De bliver på øen indtil klokken 16.50.

Her kan du se programmet for regentparrets dag på Orø.