¨

Is og sne skaber travlhed på sygehusene

Foto: TV ØST

Det er især håndled og ankler, det går ud over, når vi vælter på isen. På regionens sygehuse skaber det så megen travlhed, at planlagte operationer må aflyses.

- Det er klart, at de patienter, der i sit privat- og arbejdsliv har planlagt en operation, bliver frustrerede over, at vi aflyser. Men de fleste kan godt forstå, at vi er nødt til at tage dem ind, der akut har behov for operation. Sådan siger ledende oversygeplejerske på ortopædkirurgisk afdeling på Holbæk sygehus, Inge Paamejer, i dag til TV2 Øst.

På ortopædkirurgisk afdeling på Holbæk sygehus har de lige nu en stigning på 50 procent i antallet af faldulykker. Det betyder udover aflysning af planlagte operationer, at patienterne om natten både må ligge i fysioterapirum og i besøgslokalet. - Vi gør alt for, at folk ikke skal ligge på gangen, men kan ligge mere uforstyrret. Det er trods alt rarest at ligge bag en lukket dør, siger Inge Paamejer.

I morgen åbner de desuden en ekstra operationsstue for at kunne følge med antallet af personer, der har behov for akut operation.

Og også i akutafdelingen mærker de hvordan sne og is sætter præg på antallet af patienter. - Vi har meget travlt lige nu, siger Søren W. Rasmussen, der er ledende overlæge.

På grund af de mange faldulykker er ventetiden i afdelingen steget gevaldigt. Og her appellerer Søren W. Rasmussen til folk om at være tålmodige. - Det er klart, at vi får ikke flere stuer fordi der er is og sne på vejene. Men vi tager folk efter, hvem der har størst behov for at komme først. Vi gør det så hurtigt som vi kan, og tålmodigheden kunne godt være bedre, siger han i dag til TV2 Øst.

02:14 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App