Øboere fik forlomme i vaccine-køen: - Jeg forstår ikke helt hvorfor

I dag var det store vaccinationsdag på Orø. Alle på tværs af alder fra 16 år og op kan nu blive vaccineret. Mange vaccinetider er dog fortsat ledige.

Beboerne på en række af landets mindste øer har fået en plads forrest i corona-vaccinationskøen.

Det er øens fastboere, som har fået det særlige tilbud. Også de yngste i målgruppen for vaccination, der på landsplan står blandt de sidste i køen til en vaccine, bliver på de små øer tilbudt vaccinen allerede nu.

quote Jeg forstår ikke helt, hvorfor de ikke har valgt at vaccinere de steder, hvor det er slemmest

Karen Warrer Juul, Orø

Således var 16-årige Karen Warrer Juul fra Orø mødt op for at blive vaccineret. Hun undrer sig dog over, at netop hun skal komme til før andre, blot fordi hun bor på en ø.

- Jeg forstår ikke helt, hvorfor de ikke har valgt at vaccinere de steder, hvor det er slemmest. Der er ikke så mange smittede her på Orø, så vidt jeg ved – men det er da dejligt, siger hun til TV2 ØST.

16-årige Karen Warrer Juul fra Orø er glad for at være blevet tilbudt vaccinen allerede nu, men hun så gerne, regionen havde prioriteret anderledes.
16-årige Karen Warrer Juul fra Orø er glad for at være blevet tilbudt vaccinen allerede nu, men hun så gerne, regionen havde prioriteret anderledes. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

I alt lagde 120 borgere fra Orø i dag vejen forbi læge Frans Ourøs praksis på øen, og blandt de fremmødte, som TV2 ØST talte med, var der også store smil at spore.

- Jeg synes, der er meget af ens frihed, der er taget fra en her under coronaen. Det har bare været en befrielse at få det her første stik. Nu kan man forhåbentligt snart få et normalt liv, siger Anja Lau Glud fra Orø.

Anja Lau Glud fra Orø har følt sig meget begrænset under coronaepidemien, og hun glæder sig over nu at have fået første stik.
Anja Lau Glud fra Orø har følt sig meget begrænset under coronaepidemien, og hun glæder sig over nu at have fået første stik. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Det er gået tjept

Det er dog langt fra alle borgere på Orø, der på tværs af aldersgrupper tæller knap 900 indbyggere, som har bestilt tid til vaccination.

Derfor opfordrer læge Frans Ourø de fastboere, der ønsker at få vaccinen, til at møde op i morgen i klinikken – enten om formiddagen eller sidst på eftermiddagen. Og der skulle være gode chancer for, at man slipper for lange ventetider:

- Det er gået fint. Vi havde regnet med, at det tog længere tid, men det er gået tjept – vi har været nok personer herovre, og dem, der har været her, har været hurtige, siger Frans Ourø.

Læge Frans Ourø fortæller, at mange endnu mangler at bestille tid.
Læge Frans Ourø fortæller, at mange endnu mangler at bestille tid. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Her i regionen blev det 5. maj meddelt, at borgere på i alt syv småøer, der tæller Fejø, Femø, Sejerø, Omø, Agersø, Askø og Orø, ville blive tilbudt vaccine lokalt på øen.

Ved at vaccinere alle øboere på én gang udnytter regionen vaccinerne, ressourcerne og logistikken bedst muligt og minimerer dermed risikoen for vaccinespild, lød det fra Regionen om baggrunden for beslutningen.