Observatorium bliver en del af internationalt samarbejde

Brorfelde Observatorium går sammen med fire andre europæiske observatorier om at lave undervisningsmateriale til folkeskolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brorfelde Observatorium vil gerne få endnu flere til at vælge en naturfaglig uddannelse.

Derfor bliver observatoriet en del af et stort internationalt samarbejde, der skal udvikle flere undervisningspakker til folkeskolen.

Foruden Brorfelde Observatorium er fire andre europæiske observatorier en del af samarbejdet.

- På Brorfelde Observatorium synes vi, at det er oplagt at udnytte de digitale platforme, vi har til rådighed, til at udvikle nye samarbejder og relevant undervisningsmateriale på tværs af landegrænser, siger Julie Bouchet, der er leder af det sjællandske observatorium.

- Derfor samarbejder vi med formidlingsobservatorier i andre lande, så vi kan lære af hinanden og sammen nå endnu længere ud.

Vil gøre naturvidenskab relevant for flere

Foruden Brorfelde er observatorier i Wales, Norge, Finland og Letland. De fem observatorier skal blandt andet producere nogle læringsvideoer, der forklarer, hvordan man bruger Danmarks største teleskop på Brorfelde Observatorium. Man vil også kunne tage en virtuel tur rundt i kuplen og måske møde en virtuel astronom.

- Det er et meget givende samarbejde for alle. Vi arbejder alle med formidling i mindre organisationer med store ambitioner, men med begrænsede kræfter. Men når vi slår kræfterne og erfaringerne sammen, giver det et rigtig stort potentiale, siger projektleder Michael Lindholm Nielsen.

Samarbejdet er blevet til i regi af EU's uddannelsesprogram Erasmus .
Samarbejdet er blevet til i regi af EU's uddannelsesprogram Erasmus . Foto: Claus Starup

I alt skal der komme syv undervisningspakker henvendt til lærere ud af samarbejdet. Målet er at gøre naturvidenskaben mere relevant og tilgængelig for en bred målgruppe.

Samarbejdet er stablet på benene i regi af EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.


Nyhedsoverblik