¨

Nytårsløb er blevet et hit

Foto: TV ØST

Stadig flere udnytter ventetiden nytårsdag til at tage løbeskoene på. Dagen er blevet en af de største løbsdage overhovedet.

Nytårsaftensdag er for mange danskere forbundet med forberedelser til årets store fest. Der skal både pyntes op, laves mad og fyres fyrværkeri af inden året hedder 2015.
 
Det skriver DR Sjælland i dag.
 
Men stadig flere danskere vælger også at brugen dagen i dag på en frisk løbetur, hvor man kombinerer champagne og trætte stænger.
 
- Vi kan se, at d. 31. december er en af de dage, hvor der er rigtig mange motionsløb. Danskerne får en hel del tilbud på løb i dag, så det er klart en af de større dage i løbskalenderen, siger Peter Forsberg, der er analytiker ved Idrættens Analyseinstitut, til DR Sjælland.
 
Nytårsløb for femte gang
 
Holbæk er et af de steder i landet, hvor nytårsløbet i den grad har vundet indpas. Holbæk Løbe- og Motionsklub afholder i dag deres femte nytårsløb i træk. Og antallet af deltagere stiger år for år, siger Hans Bruun-Jensen, der er formand for klubben.
 
- Vi startede med at være lidt under 100 deltagere, men i dag er vi altså over 500. Og folk kommer langvejs fra. Vi har både deltagere fra Sydsjælland, Kalundborg og Sjællands Odde, siger Hans Bruun-Jensen til DR Sjælland.
 
Han er slet ikke i tvivl om, at det især er hyggen ved nytårsløbet, der er med til at skabe interesse hos både store og små. Løbet adskiller sig nemlig meget fra de andre motionsløb, der bliver tilbudt i løbet af året.
 
Champagne og kransekage efter turen
 
- Når vi er færdige med at løbe, så mødes man i vores foreningshus. Her skåler man hinanden godt nytår, spiser lidt kransekage og bare hyggesnakker lidt, siger Hans Bruun-Jensen, formand for Holbæk Løbe- og Motionsklub, til DR Sjælland.
 
Peter Forsberg tror også at det er hyggen og samværet, der trækker mange løbeglade danskere til nytårsmotion. Men generelt er vi i Danmark blevet meget glade for at løbe.
 
- Hvis vi ser på tallene over de seneste år, så er arrangerede motionsløb steget i popularitet. Det har selvfølgelig en afsmittende effekt på dagens mange nytårsløb, siger Peter Forsberg, analytiker ved Idrættens Analyseinstitut, til DR Sjælland.
 
Der findes ikke noget samlet overblik over, hvor der afholdes nytårsløb i dag. Men en Google-søgning viste, at der afholdes over 25 løbeture på landsplan i dag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App