Nytåret skudt i gang - 60 år sammen og danseglæde i St. Merløse

Aften og nat har for mange stået på fest og farver. Det gælder også i vores område, der både har budt på stor dansefest og et helt særligt jubilæum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var, som om de 267 nytårsgæster i St. Merløse Hallen lige skulle nå de sidste trin, inden året 2019 blev et afsluttet kapitel. I hvert fald var dansegulvet sort af mennesker med et kvarter tilbage af dette årti.

- Det er det, folk kommer for. Det kan man jo se; lige så snart musikken starter, så er det på dansegulvet, lød det fra Diddan Larsen, der er formand for danseforeningen Klub 91, som arrangerede festen.

Men da klokken nærmede sig midnat, overlod aftenens musikalske indslag, orkesteret Butterflies, lydscenen til en gammel kending. Københavns Rådhus’ ur og ikke mindst klokker ringede det nye år – og årti – ind, og så kunne der skåles.

Danseforeningen Klub 91 holdt stor fest i St. Merløse Hallen, og danset blev der.
Danseforeningen Klub 91 holdt stor fest i St. Merløse Hallen, og danset blev der. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Efter lidt fællessang under de til lejlighed ophængte kulørte lamper og et lige så farverigt fyrværkerishow udenfor var det igen tid til at kridte danseskoene og danse det nye års første timer godt i gang. For som en af gæsterne, Kaj Hansen fra Snertinge, udtrykte sine planer for 2020:

- Ikke andet, end at vi skal stadigvæk danse. Det er nytårsforsættet, lød det resolut.

Et helt særligt jubilæum

I Vordingborg blev der i Conny og Arne Jensens hjem fejret andet end bare nytår. Sammen med ægteparret Rita og Kurt Hansen hoppede de ind i det nye år, ligesom de fire har gjort i intet mindre end 60 år i træk – uden undtagelser.

Men bliver det ikke lidt kedeligt med det samme hvert år?

- Nej!, kom det prompte fra hele forsamlingen.

De har de seneste ti år også haft selskab af et tredje ægtepar, så kvartetten er blevet en sekstet. Men i nat var det altså den oprindelige firkløver, der rundede et skarpt hjørne, og derfor var tallet 60 at finde på både kage og i pynt.

- Vi har altid haft det sjovt. Men førhen kunne vi døje at danse. Det kan vi ikke mere. Så nu spiller vi om pakker og synger en sang, vi altid har sunget, fortalte Conny Jensen om de mange år, der er gået.

Arbejdet kalder

Men ikke alle brugte aftenen på at fejre og synge sange. Rundt om har arbejdet skullet passes. Blandt andet hos alarmcentralens sundhedsfaglige personale på 14. etage af Næstved Sygehus. Tidligt på aftenen sad blandt andre Berit Linnet klar ved telefonen.

- Lige nu er det jo stille og rolig, men det er jo aldrig forudsigeligt, lød meldingen.

Berit Linnet er sundhedsfaglig visitator for alarmcentralen. Hun brugte nytårsaften på at tale med borgere, der foretog 112-opkald.
Berit Linnet er sundhedsfaglig visitator for alarmcentralen. Hun brugte nytårsaften på at tale med borgere, der foretog 112-opkald. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Og selvom hun gerne havde siddet til en fest i stedet for foran computerskærmen, så kunne hun sagtens finde noget positivt ved at kigge ud af vinduet.

- Det er jo fantastisk, det er panorama. Og det er jo fantastisk vejr til at fyre krudt, fortalte hun fra sin plads, hvor man i modsætning til normalen kunne nyde fyrværkeriet fra oven.