¨

Nyt uheld på plaget børneinstitution

Foto: TV ØST

Byggeriet af den nye børneinstitution Midgård i Tølløse er blevet ramt af endnu et uheld. En vandskade koster nu borgerne yderligere otte millioner kroner.

Den nye børneinstitution i Tølløse - Midgård - er forfulgt af uheld.
 
Senest er det en større vandskade med angreb af skimmelsvamp til følge, der er årsag til, at Holbæk Kommune må ryste op med endnu flere penge til byggeriet.
 
Det skriver dagbladet Nordvestnyt.
 
Ramt af konkurs og vandskader

Opførelsen af Midgård blev i første omgang ramt af en konkurs hos totalentreprenøren tilbage i november 2013.
 
Den aktuelle udbedring af vandskaderne og skimmelsvampangrebet koster sammen med et par mindre poster knap otte millioner kroner.
 
Det beløb ventes byrådet at bevilge på sit møde i morgen, torsdag. Dermed lander den samlede regning for byggeriet på cirka 41 millioner kroner, mens det oprindelige projekt lød på 28,5 millioner kroner.
 
Vil kæmpe for at få penge tilbage

Samtidig overvejer Holbæk Kommune, om der skal anlægges en voldgiftssag for at få placeret ansvaret for den store vandskade.
 
Den opstod som følge af, at byggeriet i en periode var mangelfuldt afdækket, efter at Holbæk Kommune havde opsagt kontrakten med Icopal, der havde tagpap-entreprisen.
 
Den uheldsramte børneinstitution skulle efter den første tidsplan have været indviet i sommeren 2014.
 
Efter flere udsættelser lyder tidsplanen nu på, at byggeriet vil være færdigt i slutningen af juli i år, skriver Nordvestnyt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App