Nyt forslag - sådan kan naturskolen i Holbæk reddes

En omlægning af dyreholdet til kvæg, færre dyr end i dag og et større fokus på aktiviteter end i dag skal sikre nyt liv til naturskolen i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kan igen skabes liv i Naturskolen i Holbæk – og det bør være indenfor en ramme, der kan indeholdes i kommunens budget.

Sådan er den redningsplan for naturskolen, som i den kommende uge behandles af økonomiudvalget i Holbæk Kommune.

Siden 2011 har naturskolen været drevet af Nordvestsjællands Produktionsskole – men efter skolen gik konkurs i 2019 har kommunen stået for at vedligeholde naturskolen og fodre skolens mange dyr.

Det har været en dyr fornøjelse for kommunen – der alene sidste år brugte 800.000 kroner på arbejdet – penge, som ikke var afsat i budgettet. Heller ikke i 2020 er der afsat penge til skolen.

Den nye plan er dog at lade UngHolbæk og andre aktører overtage arbejdet. Her skal aktiviteterne opdeles i fire forskellige dele: formidling/aktiviteter, skov, mark og bygninger.

Det bliver UngHolbæk, der skal stå for formidling og aktiviteter – og Vækst & Bæredygtighed, der skal stå for skov, mark og bygninger.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Vil give dyrene væk

Kommunen vurderer, at man ved at skille formidling og aktivitet fra driften af arealer og bygninger sikrer, at UngHolbæk og andre ikke vil være bundet af stramme deadlines, og at de ikke skal stå for den basale drift af stedet.

Planen indbefatter en reduktion af dyrene i området fra cirka 80 dyr til cirka 35 dyr. Hvad der præcist skal ske med de mange overskydende dyr er der endnu ikke nogen plan for. Kommunen vil dog forsøge at afsætte dyrene til andre dyrehaver eller zoologiske haver.

 
  Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST