¨

Nyt computersystem skaber ventetid

Foto: TV ØST

Det er SKATS nyskabelse Motorregistret, DMR, der blev lanceret onsdag den 6. juni, der gør knuder. Registret skulle gøre det nemmere at få nye nummerplader, istedet skaber det lange ventetider.

- Det er sur tid, vi bruger. Det var meningen, at det skulle have gjort arbejdet nemmere for os, og det har det på ingen måde gjort.

Birgit Koch er medarbejder hos Autohuset Stormgaard A/S og arbejder med det computersystem, der blandt andet skulle betyde, at autoforhandlere og synshaller også kan bestille nummerplader. Det kan de også godt, men systemet har sine fejl.

- Så kommer den med fejlkoder, så kan vi ikke skrive ud, så kan vi ikke det ene, og så kan vi ikke det andet. Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke har testet programmet i virkeligheden, inden man sendte det ud til alle forhandlere. Det ville også have været meget bedre for SKAT, istedet for at vi nu hænger i røret flere gange om dagen. Det tager jo ofte 2 timer at komme igennem til dem, siger Birgit Koch frustreret.

Hos nummerpladeafdelingen hos SKAT, Holbæk, erkender afdelingsleder Dorrit Larsen, at der er startvanskeligheder. - Især i sidste uge var der store problemer. Der var ventetiden op til tre en halv time for borgerne, og det var ikke godt. Der er stadig udfordringer - i dag kan vi for eksempel ikke skrive prøveplader ud, og så sidder vi der og tænker, - hvor kom det fra ?, siger Dorrit Larsen til TV2 Øst.

Dorrit Larsen påpeger dog, at der er store fremskridt allerede, og forventer, at børnesygdommene snart er løst.

01:47 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App