Ny sygeplejerskeuddannelse kommer til Holbæk

30 sygeplejerskestuderende vil i september begynde på en ny sygeplejerskeuddannelse i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sygeplejerskeuddannelse med fokus på sammenhængen mellem det regionale og det kommunale.

Det bliver virkeligheden i Holbæk fra september næste år.

Professionshøjskolen Absalon har i dag fået tilladelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at oprette uddannelsen med studiestart til efteråret. 

Mangel på sygeplejersker i Nordvestsjælland

I øjeblikket er der mangel på sygeplejersker i Nordvestsjælland, og derfor bliver den nye uddannelse altså placeret i Holbæk for at give sygeplejerskerne et tilhørsforhold til området allerede under deres uddannelse.

Uddannelsen er da også resultatet af et samarbejde mellem professionshøjskolen, Holbæk Sygehus og Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Lejre Kommune.

Idéen er, at de studerende i løbet af deres praktikforløb skal følge den samme patient i både sygehusvæsnet og det kommunale regi. Det er på dette punkt, at den nye uddannelse adskiller sig fra de eksisterende. 

- Holbæk-modellen kan komme til at danne skole for fremtidens sygeplejersker, der i højere grad skal tilrettelægge individuelt tilpassede plejeforløb, siger Daniel Schwartz Bojsen, der er direktør i Professionshøjskolen Absalons Center for Sundhed og Social.

60 pladser om året

I første omgang kommer der 60 studiepladser om året på den nye uddannelse.

De første 30 studerende vil begynde i september, mens de næste vil begynde med forårssemesteret i februar.

Hos Professionshøjskolen Absalon tror man ikke, at det bliver noget problem at få fyldt studiepladserne op.

- Sygeplejerskeuddannelsen er i forvejen en af de mest søgte uddannelser, og mange fra Nordvestsjælland pendler i forvejen til enten Roskilde eller Slagelse for at studere, siger Daniel Schwartz Bojsen.