Ny opfindelse forhindrer benzin i dieseltanke

2 lokale virksomheder er gået sammen om en opfindelse, der forhindrer tankpistoler med benzin i at komme i dieseltanke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny opfindelse kan spare folk for tusindvis af kroner. Den forhindrer nemlig benzintankpistoler at komme i dieseltanke, og med den rette brændstof undgår man fatale skader på motoren, der kan koste tusindvis af kroner at reparere.

Overalt i verden er benzinpistolerne på tankstationerne mindre end dieselpistolerne, og de kan dermed nemt komme ned i dieselbilernes tanke. Kommer chaufføren til at tanke bilen med benzin i stedet for diesel og kører videre, løber regningen hurtigt op i 30.000-40.000 kroner for en ny motor.

Det problem løser Easy Fuel, som er en lille danskudviklet plastspærre, der monteres i dieselbilens tankindgang, så benzinpistolen ikke kan sættes ned i denne. Det skriver Næstvedfirmaet KKM Udvikling i en pressemeddelelse.

Gik sammen med plastfirma

Iværksætter- og innovationsvirksomheden KKN Udvikling havde udviklet den første Easy Fuel prototype, men havde svært ved at tackle de avancerede, plasttekniske udfordringer. Firmaet tog kontakt til Schoeller Plast i Regstrup for at iværksætte produktionen, og så blev produktet hurtigt løftet op på et højere niveau.

- Vi kunne straks se potentialet i Easy Fuel, men prototypen tog slet ikke højde for den variation, der er i dieselbilernes tankudformning worldwide, fortæller Jan Bybjerg Pedersen, forretningsudviklingschef hos Schoeller Plast.

- Den store udfordring ligger i de meget forskellige rørdimensioner. Vi tilbød derfor at bidrage til produktmodningen med vores plastekspertise, og efter nogle måneders intensivt samarbejde står vi i dag med et langt mere fleksibelt produkt. Løsningen passer til omkring 80 procent af alle dieselbiler i hele verden, og 750 millioner enheder må da siges at være et pænt startgrundlag, sigerJan Bybjerg Pedersen.

5.000 Falck-udrykninger årligt

At fejltankning af dieselbiler generelt er et stort problem, bekræftes af Falcks statistik, der viser over 5.000 udrykninger årligt - og hertil kommer alle de tilfælde, hvor folk selv tømmer tankene eller får andre serviceselskaber til det.

Kører dieselbilen videre på benzin, kan skaderne blive ret så omfattende. Moderne dieselbilers brændstofsystemer arbejder nemlig under meget høje tryk, og de tåler hverken vand eller benzin. Det skyldes, at brændstofpumpen alene smøres af dieselolien, og når denne smøring mangler, rives små metalspåner løs og sendes ud i brændstofsystemet.

Mange trækker den forkerte pistol

Kører man jævnligt i forskellige biler, kender man nok gyset, når man pludselig bliver i tvivl om, det er det rigtige brændstof, man er ved at fylde på bilen. Det var nu ikke problemet for Jesper Alkestrup, da han og kæresten sidste sommer lånte hans svigerforældres Toyota Yaris og blev en del af Falcks udrykningsstatistik.

Jesper Alkestrup var nemlig vant til at køre i moderens gamle Yaris benzinbil og fyldte da også helt automatisk op med den grønne 92 oktan benzinpumpe. Lige da han skulle til at starte bilen igen, spurgte kæresten nærmest tilfældigt, hvad han havde kommet i tanken. Og heldigvis blev nøglen ikke drejet, før fejltagelsen var opdaget.

- Selv om vi slap utroligt billigt, var det da ikke sjovt at skulle vente 3 timer på assistance og være skyld i en regning på flere tusinde kroner for tømning og rensning af tanken, fortæller Jesper Alkestrup.

- Man tror jo aldrig, at den slags kan ske for én selv, men det kan jeg så skrive under på er tilfældet. Og jeg er godt tilfreds med, at man nu kan købe sig sikkerhed for under 100 kroner - det vil være ret fjollet ikke at spendere de småpenge, siger han.

Om KKN Udvikling:

  • KKN Udvikling ligger i Næstved og arbejder med produktudvikling, rådgivning og innovation, og hjælper andre iværksættere med at skabe en businessplan samt beskyttelse af ideer, udvikling af prototyper, markedsføring og salg.
  • En af spidskompetencerne er at finde finansiering til ideer og virksomheder gennem egne midler, investornetværk, business angels, venture kapitalfonde og offentlige midler.

Om Schoeller plast:

  • Schoeller Plast ligger i Regstrup og har i næsten 50 år arbejdet med udvikling og produktion af innovative og kundetilpassede løsninger i plast.
  • Kompetencerne inden for design af sprøjtestøbte plastemner bruger virksomheden blandt andet til at yde sparring til kunderne i forbindelse med udvikling og modning af nye produkter og forretningsmuligheder.