Ny højskole i krisetid

De seneste 20 år har ni af regionens højskoler drejet nøglen om. Til trods for de dårlige odds slår en ny højskole dørene op til sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er på det gamle slot Sølyst i Jyderup, at der igen bliver liv, når der skal være højskole til august. Jyderup Højskole har linjer som politik, glaspusteri, kunst og elektronisk musik.

- Vi er en krisetid, og vi har brug for ro og fordybelse i alt det ræs, vi har gang i. Det er det, højskolerne kan, siger forstander Poul-Henrik Jensen, Jyderup Højskole.

Men Jyderup Højskole har statistikken imod sig. De seneste 20 år har ni højskoler i regionen drejet nøglen om. Mange af dem har kun haft en meget kort levetid. Faktisk har man forsøgt at lave højskole på Sølyst før, men man måtte lukke, inden det første elevhold overhovedet nåede at få foden ind ad døren. Poul-Henrik Jensen giver dog ikke meget for statistik.

- Der er flere forhold, der gør, at det ikke er dødsdømt. Vi har fået nogle ret favorable vilkår fra Holbæk Kommune. Vi kommer selv til at eje bygningerne, så vi ikke sidder med en kæmpe gæld, siger forstanderen.

Skolen har endnu ledige pladser. Se mere her.