Ny forening skal styrke folkeskolen: - Den er langt bedre end sit rygte

Forældre i Holbæk Kommune har netop stiftet en ny forening, som skal styrke folkeskolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Folkeskolen er langt bedre end sit rygte.

Sådan lyder det fra Søren Nørgaard Meinert, der er far til to og medlem af den nystartede forening Brug folkeskolen – Holbæk Kommune, der er stiftet af Ida Aasvang.

- Jeg er selv forælder til en dreng i 2. klasse og er meget, meget tilfreds med folkeskolen, siger Søren Nørgaard Meinert.

- Desværre oplever vi bare, at flere forældre har en masse forestillinger om, hvad folkeskolen ikke kan, som ikke nødvendigvis hænger sammen med, hvad vi oplever, at vi i virkeligheden kan. Vi vil gerne være med til at skabe en fortælling, der er tættere på, hvad vi oplever ude i virkeligheden. Og dermed få flere til at tilvælge folkeskolen. Jo flere, der vælger folkeskolen, jo bedre skole får vi jo også.

Indtil videre er de en 10-15 forældre, der tager del i foreningen, fortæller Søren Nørgaard Meinert.

quote Jo flere, der vælger folkeskolen, jo bedre skole får vi jo også.

Søren Nørgaard Meinert, medlem af Brug folkeskolen – Holbæk Kommune

Hver fjerde fravælger folkeskolen

Målet for foreningen er at indgå et samarbejde med Holbæk Kommune. Her håber de på at kunne komme til at skabe den gode historie om folkeskolen – og samtidig den sande historie om folkeskolen.

- Så vi ikke får skabt et skræmmebillede af, at der sidder 17 inklusionsbørn i én klasse og så min egen lille dreng. Men at det at gå i folkeskole stadig er trygt, der er trivsel, og der er faglighed, siger Søren Nørgaard Meinert.

Den sande historie er dog også, at hvert fjerde barn i 0. klasse her i regionen går i fri- eller privatskole.

Kommunen sætter fokus på folkeskolen

Målet om at komme tættere på et samarbejde med kommunen er måske ikke helt uden for rækkevidde. Et flertal i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune har nemlig godkendt et arbejdsprogram, som netop sætter arbejdet med folkeskolen i højsædet. 

folkeskole_holbaek_2.jpg
Læs også
Forældre vælger folkeskolen fra: Se, hvordan det ser ud i din kommune
folkeskole_holbaek_2.jpg
Læs også
Forældre vælger folkeskolen fra: Se, hvordan det ser ud i din kommune

- Først og fremmest er jeg meget glad for, at så mange stemte for arbejdsprogrammet, lyder det fra borgmester Christina Krzyrosiak Hansen i en pressemeddelelse.

- Det lover godt for arbejdet i de kommende år. Men der er også et stort behov for, at vi får lavet nogle stærke prioriteringer for udviklingen af vores vedlærd. Særligt efter de sidste års mange besparelser. Derfor er folkeskolen også førsteprioriteten i arbejdsprogrammet.

Værdifulde venskaber

Søren Nørgaard Meinert bor i en lille landsby med 3.000 indbyggere. Selvom fortællingen i mange andre mindre byer er, at de små skoler lukker og slukker, så er det noget andet i Vipperød.

- Der har vi stadigvæk en folkeskole, fordi den bliver tilvalgt. Det gør, at vi har en skole, der er med til at skabe en helt unik sammenhængskraft. Den er centrum i lokalområdet, siger Søren Nørgaard Meinert.

Og ifølge Søren Nørgaard Meinert er det vigtigt at vælge folkeskolen til.

- De kammeratskaber, der opstår på tværs af sociale skel, er rigtig værdifulde. Jeg tror, det er rigtig værdifuldt, at vi ikke kun omgiver os med lige børn. Men at min søn i 2. klasse møder alle i repræsentativt udsnit af hele Danmark og ikke kun dem, jeg tilvælger, skal være på præcis den samme skole. Det, tror jeg, kan være for ensporet engang imellem og ikke ruste min søn godt nok, siger han.

Og det får man ikke på en privat- eller friskole?

- Det gør man ikke nødvendigvis. Det gør man heller ikke med garanti i folkeskolen. Der er også forskel på folkeskoler, men jeg tror, sandsynligheden er større i folkeskolen.


Nyhedsoverblik