Ny festival på Sjælland: Håber på 5000 gæster

Ambitionerne for en ny festival ved Holbæk er store. Inspirationen til festivalen kommer blandt andet fra den populære Smuk Fest i Skanderborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2015 fik Johnny Vind fra Mørkøv en idé. Og i år bliver den til virkelig, når mellem 3000-5000 mennesker forventes at deltage i en ny festival.

- Vi synes, der skal være noget mere liv og musik her i byen, og det skal ikke nødvendigvis koste en bondegård, siger Johnny Vind til TV ØST.

Fem foreninger i byen er gået sammen om festivalen, der får navnet ”Fox Festival”, fordi festivalen skal foregå i et stort grønt område kaldet Rævebjerg ved Mørkøv.

quote Vi vil virkelig gerne have, at det her ikke bare bliver en engangsforestilling.

Johnny Vind, formand, Fox Festival

Foruden de fem foreninger har lokale virksomheder lagt penge i festivalen, ligesom Holbæk Kommune også har støttet projektet med en halv million.

- Vi vil virkelig gerne have, at det her ikke bare bliver en engangsforestilling. Festivalen skal gerne fortsætte de næste mange år, siger Johnny Vind.

Det skal være hyggeligt

Folkene bag festivalen har ansat en festivalleder, der arbejder på fuld tid for at koordinere festivalen, men man har også fået hjælp udefra i opstartsfasen.  En del af inspirationen til festivalen kommer fra Smuk Fest, der foregår i Skanderborg. 

- Det er meget vigtigt for os, at det bliver en hyggelig festival, og der er Smuk Fest en stor inspiration. Vores primære målgruppe er folk i alderen 35+, men vi har for eksempel gjort det gratis for børn under 12 år at deltage, så børnene også kan være med, siger Johnny Vind.

Billetterne er allerede nu til salg på billetlugen.dk, og Johnny Vind oplyser, at det indtil videre går fint med billetsalget, selvom han forventer, at der kommer mere gang i den i marts og april måned.

quote Når vi er en helt nystartet festival, er jeg utroligt stolt af, at så mange kunstnere har ønsket at spille hos os

Johnny Vind, formand, Fox Festival

Gulddreng, Kim Wilde og Magtens Korridorer

Kunstnerne er også kommet på plads. Johnny Vind fremhæver blandt andre Kim Wilde, Gulddreng, Infernal og Magtens Korridorer som nogle af de store navne på festivallen.

- Når vi er en helt nystartet festival, er jeg utroligt stolt af, at så mange kunstnere har ønsket at spille hos os, siger Johnny Vind.

Festivalen løber af stablen om blot nogle måneder, nemlig den 25., 26. og 27. maj i år. 

Se mere på deres Facebook her