Ny festival lyser op og sætter spot på lokalt erhverv

Fire handelsforeninger i Holbæk Kommune er gået sammen om at stable en ny lysfestival på benene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver kastet lys over Holbæk, Jyderup, Svinninge og Tølløse på en helt ny måde. De fire byers handelsforeninger er nemlig gået sammen om at skabe en ny lysfestival. 

Med støtte fra Holbæk Kommune, Sparekassen Sjælland og Andel bliver festivalen en realitet fra uge fem. Tanken er, at det skal være en såkaldt vandrefestival, der begynder i Tølløse i uge fem, fortsætter i Svinninge i uge seks, i Holbæk i uge syv for derefter at slutte i Jyderup i uge otte. 

- For over et år siden blev der bevilget en kommunal hjælpepakke til erhvervs- og kulturlivet, der har været hårdt ramt af corona, og så fik vi ideen til at lave en lysfestival, fortæller Jan Vestergård, der er chef for Holbæk Byforum.

Jan Vestergård fortæller, at lysfestivalen også skal være med til at sætte fokus på vigtigheden i at støtte det lokale erhvervsliv.
Jan Vestergård fortæller, at lysfestivalen også skal være med til at sætte fokus på vigtigheden i at støtte det lokale erhvervsliv. Foto: Holbæk Byforum

- Lysfestivalen er et godt billede på, at vi går mod lysere tider, selv om der stadig er corona, og at der er håb og lys forude, fortsætter han.

Under festivalen bliver byerne lyst op af forskellige installationer, og der vil være forskellige aktiviteter som konkurrencer og andet for både børn og voksne. 

Samtidig er det tanken at sætte fokus på noget af byens historie ved de arrangementer, der afholdes, ligesom det forhåbentligt er med til at understøtte det lokale erhvervsliv.

- Lys taler også ind i det her med det lokale, og at vi fortsat skal have et lokalt handelsliv, så man kan få dækket sine indkøbsbehov. Det er en måde at støtte op om det lokale erhvervsliv på, siger Jan Vestergård, der håber, at lysfestivalen er med til at få kunderne til at tænke over, hvor de handler.

Artificial DUAL 3D Fountain 01
Foto: Privatfoto.

- Det er jo dem, der kan gøre en forskel, og vi har alle sammen et medansvar for, at der bliver ved med at være et udvalg af butikker fremadrettet, siger Jan Vestergård.

Det er gratis at opleve festivalen. Her kan du se, hvad lystfestivalen byder på i den første uge, hvor det er Tølløse, der bliver lyst op.

Her er de lysattraktioner, som festivalen kommer til at byde på i Holbæk by i uge syv.
Her er de lysattraktioner, som festivalen kommer til at byde på i Holbæk by i uge syv. Foto: Holbæk Byforum

Program: