¨

Nul rygning i Holbæk Kommune

Foto: TV ØST

Fra 1. januar indføres røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune. Den endelige rygepolitik, som byrådet ventes at godkende i morgen, er inklusiv hjemmearbejdsplads.

De i alt 5.500 kommunalt ansatte i Holbæk Kommune går en røgfri fremtid i møde. Fra 1. januar er der indført røgfri arbejdsplads i hele kommunen. Den endelige rygepolitik er sendt til godkendelse hos byrådet i morgen onsdag. Her er e-cigaretter også inkluderet, og man må heller ikke ryge på hjemmearbejdspladsen, eller når man er på kursus eller konference. Heller ikke de ældre medborgere, som bor i privat hjem, må ryge, når en kommunalt ansat er til stede.

- Jeg synes, det er grænseoverskridende, når man går ind i folks private hjem. Folk bestemmer selv, hvordan de vil leve, siger Trine Lilja, gartner i Vej og Park, Holbæk Kommune.

Sundhedsfremmende initiativ

Men for Holbæk Kommune handler det om sundhedsfremme, og her synes man synes ikke, at der kan gøres forskel på, hvilken arbejdstid der er tale om, uanset om man arbejder i eget hjem, udendørs eller på kontor.

- Det er et sundhedsfremmende initiativ, som lægger sig lige op ad en sundhedspolitik, som byrådet har vedtaget for ganske kort tid siden, som også indeholder bestemmelser om, at vi skal arbejde for sunde medarbejdere og gode arbejdspladser, siger Hans Søie, kommunaldirektør i Holbæk Kommune.

I forslaget, som er sendt til godkendelse, må politikerne fortsat godt ryge, da de ikke er kommunalt ansatte - men folkevalgte.

Læs det samlede forslag til rygepolitikken i pjecen her.

02:51 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App