Nu starter havnefestivalen Skvulp - tilbage efter tre års coronapause

Efter knap tre års pause på grund af corona er Skvulp Havnefestival nu klar til at gøre comeback.

Der er gået næsten tre år, siden Skvulp Havnefestival sidst blev afholdt, men nu er festivalen tilbage. Klar til at byde Holbæk Kommunes beboere velkommen på havnen med fest og farver.

- Skvulp består af fællesskaber og kærlighed til fællesskabet. Det har vist sig, selvom det næsten er tre år siden, vi stod her sidst. Vi står klar med det hele på havnen nu, siger Jan Løve, bestyrelsesformand i SKVULP Fonden.

quote Det, at kommunen og vores partnere støtter op, er jo stort. Det bakker op om kærlighed til fællesskabet

Jan Løve, bestyrelsesformand, SKVULP Fonden

Sidst Havnefestivalen blev afholdt i 2019 var der 40.000 gæster, men i de sidste par år har festlighederne været i bero på grund af corona.

- Dengang var vi bange for, at det ville være enden på festligheder, fortæller bestyrelsesformanden.

Heldigvis for arrangørerne valgte Holbæk Kommune og festivalens erhvervspartnere at støtte op om projektet trods corona, hvilket har været afgørende, da festivalen er gratis.

- Det, at kommunen og vores partnere støtter op, er jo stort. Det bakker op om kærlighed til fællesskabet, siger Jan Løve.

Skvulp 19
Læs også
Havnefestival får milliontilskud – kan nu fortsætte tre år endnu

Når festivalen i år er tilbage kan gæsterne opleve nordens største pariserhjul, der vil være folkemøde, det lokale teater laver forestillinger, og så er der musik med blandt andre Aqua, Outlandish og Wafande.

- Vi tager revanche på den måde, at vi laver et brag af en fest, siger han.

Fredag og lørdag lægger Holbæk havn til en festival med alt godt fra den maritime verden.
Fredag og lørdag lægger Holbæk havn til en festival med alt godt fra den maritime verden. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Folkemøde i Holbæk

I flere år har der været debatter under havnefestivalen, men i år afholder Skvulp det, som de selv betegner som et lille folkemøde. Her er det overordnede tema fremtidens fællesskaber. 

- Som jeg ser det, giver det lidt bund og dybde. Man kan bruge sig selv og være sammen med nogle andre på en anden måde. Det er også dejligt at være sammen om musikken og teatret og de andre former for kunst og kultur, men samtalen med dem, man ikke normalt samtaler med, kan bare noget andet, fortæller Rikke Klindt, der er ansvarlig for folkemødet og børneområderne.

Festivalleder Sofie Bendixen fortæller, at de til årets festival afholder et lille folkekøbe, hvor det overordnede tema er fremtidens fællesskaber.
Festivalleder Sofie Bendixen fortæller, at de til årets festival afholder et lille folkekøbe, hvor det overordnede tema er fremtidens fællesskaber. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

I 2019 afsatte Holbæk Kommune to millioner kroner hvert år frem til 2023 til havnefestivalen Skvulp.

Festivalen løber både fredag og lørdag. Du kan se hele programmet her.

Havnefestivallen Skvulp tiltrækker folk i alle aldre fredag og lørdag, hvor der er planlagt program.
Havnefestivallen Skvulp tiltrækker folk i alle aldre fredag og lørdag, hvor der er planlagt program. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST
Holbæk Garden til Skvulp fredag eftermiddag.
Holbæk Garden til Skvulp fredag eftermiddag. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST