¨

Nu kan gigtramt endelig låse sin hoveddør

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Alice Mouritsen, der lider af gigt, kunne indtil torsdag formiddag ikke selv låse sin dør. Nu har hun langt om længe fået en dørlås sat op.

Alice Mouritsen har indtil torsdag middag ikke kunne låse sin hoveddør, når hun ville forlade sin ældrebolig i Holbæk Kommune. Og hun kunne heller ikke låse den indefra. Sådan har det været i de fem år, hun har boet i ældreboligen. Nat og dag.

- Jeg kan ikke rigtig gå nogen steder. Jeg er jo nødt til at lade døren stå åben, og så ved man jo aldrig hvad der kan ske, siger Alice Mouritsen sagde til TV ØST 15. februar.

Alice Mouritsen lider af gigt - derfor er hendes hænder altid knyttet. Og det betyder, at hun har fået bevilliget hjælp af Holbæk Kommune, til de daglige gøremål. Hver dag får hun leveret mad til boligen, og hun får også hjælp med rengøringen.

Kamp med kommunen i fem år

Inge Jørgensen er datter af Alice Mouritsen, og ifølge Inge Jørgensen har familien kæmpet med Holbæk Kommune i mere end fem år. De har længe efterspurgt en løsning, hvor moderen selv kunne låse døren, men intet skete før Inge Jørgensen kontaktede TV ØST i februar – og torsdag fik Alice Mouritsen endelig sat en dørlås op.

- Nu kan jeg sove trygt om natten, siger en glad og lettet Alice Mouritsen.

- Det er dejligt at se, at min mor nu lyser helt op ved at kunne opholde sig trygt i sin bolig. Men det er ærgerligt, at man skal hele vejen rundt om TV ØST før man kan få kommunen i tale. Det har været en alt for lang proces, siger Inge Jørgensen.

Håndværkere satte låsen op

Torsdag formiddag var to håndværkere forbi Alice Mouritsen og satte en dørlås op, som kan låses op indefra ved et tryk på en kontakt – og udefra med et briksystem.

Alice Mouritsen bor i en ældrebolig. Da boligen ikke er privatejet måtte Alice Mouritsen ikke selv installere en ny låseløsning. Derfor var det Holbæk Kommune, der havde ansvaret for, at Alice Mouritsen fik en ny lås.

Inge Jørgensen har oploadet videoen nedenfor via www.tveast.dk/sendvideo:

00:35 Luk video

Læs også: Gigtramt: Jeg kan ikke selv låse min hoveddør

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App