Nordvestbanen udbygges (Video)

Folketinget vedtog tirsdag at sætte gang i den længe ventede udbygning af Nordvestbanen. Flaskehalsen mellem Vipperød og Lejre skal udbygges fra et enkelt spor, - til dobbeltspor. Når udbygningen er færdig i 2015 vil der blive tog hvert tyvende minut på strækningen Holbæk – København. I dag er der halvtimesdrift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landets nye Transportminister, Hans Christian Schmidt (Venstre) , har fået en flyvende start på ministertaburetten. Tirsdag kunne han ihvertfald glæde sig over, at forslaget om Nordvestbanen gik glat igennem folketinget, ved tredjebehandlingen: 120 stemmer for, -ingen imod

[video:video_mangler:100302_nyt_spor.flv]

-Jeg har det dejligt. Det er jo rart som transportminister, at få sådan et forslag igennem. Det er jo et projekt der på alle måder tager hensyn, både til de rejsende og til miljøet, -siger Transportminister Hans Christian Schmidt.

Passagererne er også glade:

-Det syntes jeg er godt. Man står tit og venter meget længe på det skide tog, -siger Mads Eriksen, fra Tølløse. Han er en af de der hver dag rejser med tog på strækningen.

Udbygningen giver ikke kun flere afgange. Med det nye dobbeltspor kan transporttiden sænkes med seks minutter på strækningen Holbæk –Roskilde, og den tid kan passagererne godt finde ud af at bruge:

-Så kunne man male et værelse derhjemme eller sådan noget,- griner Erik Tronøe, Tølløse. Han har de sidste tredive år benyttet toget.

Prisen for projektet, forventes at løbe op i 1,3 milliard, men så kommer der også fart på togene. I dag er den maksimale hastighed mellem Vipperød og Lejre 120 kilometer i timen. Når de nye skinner er klar, forventes tophastigheden at kunne øges til 160 kilometer i timen.

For Kalundborg-pendlere bliver det også bedre tog-tider. Med dobbeltsporet bliver der mulighed for et ekstra tog, hver time i myldretiden, frem til Holbæk, hvor der i myldretiden vil være endnu tættere togdrift end de tyve minutter der bliver muligt fra 2015.

play
Inge Doris

Over 500.000 danskere har nu fået mindst et vaccinestik

play
Broløbet

Folkene bag broløbet er klar med ny dato

play
Kalkunbesætning aflivet pga fugleinfluenza

Endnu et udbrud af fugleinfluenza - 4.000 kalkuner skal aflives

play
cirkus.4

Cirkus Arena vil lave kæmpe vandland, ferieboliger og koncertsted

play
DJI_0004

Brorfelde Observatorium forsøger sig med frivillig betaling til udendørs aktiviteter

play
Indslag kollektive klaedeskab.transfer

I det fælles klædeskab kan man bytte sig til nyt tøj - og så er det til gavn for miljøet

Se flere