¨

Netværk hjælper pressede familier – nu bliver det udvidet

Familienetværket i Holbæk er i vækst. Derfor udvider de nu åbningstiden. Arkivfoto. Foto: Blå Kors

Netværk, der hjælper børn fra familier, som kan være ramt af psykisk sygdom, økonomiske problemer eller alvorlig fysisk sygdom, udvider.

Er familien på vej mod økonomisk ruin, kæmper far eller mor mod alvorlig sygdom, så kan familienetværket i Holbæk måske være en mulighed for et frirum.

Sådan har det været siden sidste år, og nu udvider netværket tilbuddet, så man mødes to gange om måneden i stedet for kun én.

Bag initiativet står Blå Kors Danmark og Holbæk Frikirke, og familienetværket byder på hygge, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne. I efteråret er der foreløbig planlagt besøg af en tryllekunstner, tøjbyttedag og en sportsdag.

Familienetværket er et gratis tilbud til familier i svære situationer.

- Vi startede Familienetværket op i oktober 2018 og har haft Familienetværk en gang om måneden lige siden. Der har været 25-40 brugere per gang, hvoraf en trofast gruppe på cirka 15 har været der stort set alle gange, fortæller Bente Dyssegaard, der er projektleder i Familienetværket i Holbæk.

Vi vil rigtig gerne være med til at hjælpe nogle af de mennesker i Holbæk, som har det svært

Bente Dyssegaard, projektleder, Familienetværket, Holbæk

To gange om måneden

Familienetværket har holdt sommerferie, men starter op igen torsdag den 22. august og vil fremover mødes to gange om måneden.

- Vi vil rigtig gerne være med til at hjælpe nogle af de mennesker i Holbæk, som har det svært. Det oplever vi, at vi kan gøre via vores Familienetværk. Og nu er vi efterhånden kommet godt i gang, og både vores frivillige og vores brugere vil gerne mødes lidt oftere, forklarer Bente Dyssegaard om årsagen til, at Familienetværket nu mødes to gange om måneden.

- Vi ønsker at skabe et pusterum i hverdagen for familier, enlige, aleneforældre eller andre, som af forskellige grunde er pressede i hverdagen. Men man er også meget velkommen, hvis man bare har lyst til at møde nye mennesker og skabe nye relationer, siger Bente Dyssegaard.

Familienetværket i Holbæk mødes torsdag i lige uger fra kl. 15.30 til 19.00 i Holbæk Frikirkes lokaler på Vandtårnsvej 1 i Holbæk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App