Nathejk ved Vipperød blev en succes

600 spejdere mellem 12 og 16 år kæmpede sig igennem Nathejk i weekenden. Og det var ikke meget søvn, de fik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

600 unge mennesker fra Det Danske Spejderkorps var samlet ved og omkring Vipperød til Nathejk fra fredag aften til søndag morgen. Gik man sig en tur i skoven omkring Vipperød eller måske ved Sporvejsmuseet i i løbet af weekenden, kunne man støde på nogle teenage-spejdere der måske først kom vandrende, men på et splitsekund kunne finde på at kaste sig fra vejen og ind i et budskads.

De unge spejdere skulle klare det til fods og skal klare sig selv - dag og nat - indtil de nåede frem til deres destination, der viste sig at være i Viby Sjælland. Hagen ved det hele var, at de også var på flugt.

Ældre spejdere havde nemlig fået tjansen som fangere og skulle jage deltagerne i nathejket og fratage dem deres smuglerlast.

- Hvis de unge blev fanget af de ældre, blev de udsat for prøvelser, der varierede over at skulle rode andres tasker igennem over kolbøtter og ansigtsmaling klokken 3 om natten, fortæller Rasmus Udsholt, Det Danske Spejderkorps.

På turen skulle spejderne vandre cirka 50 kilometer.

- 465 nåede hele vejen igennem til mål på Peder Syv Skolen i Viby Sjælland ud af 576 deltagere. Der var tidspunkter, hvor der var meget tåge – og det hjalp patruljerne en hel del med at kunne skjule sig, fortæller Rasmus Udsholt.

Han fortæller, at to patruljer gennemførte uden at blive fanget, hvilket er enestående.

- Normalt er det sjældent, at nogle kommer hele vejen til mål uden at blive fanget, fortæller han.

119 patruljer gennemførte ud af i alt 134 patruljer. De første kom i mål klokken 24 natten mellem lørdag og søndag og de sidste klokken lidt over 4 søndag morgen.

- Det er ikke blevet til meget søvn i løbet af weekenden. Heller ikke søndag morgen, da de skulle sove indtil klokken 8, hvor vi havde afslutning. Regnen holdt dem nemlig vågne, fortæller Rasmus Udsholt.

Billederne til denne artikel er indsendt af Rasmus Udsholt, Nathejk - Det Danske Spejderkorps.

Du kan se flere billeder fra Nathejk på facebook - KLIK HER

Videoen nedenfor er uploadet af Rasmus Udsholt via www.tveast.dk/sendvideo: