Narconon frifundet af Holbæk Kommune

Behandlingsstedet Narconon i Skellingsted er blevet frifundet for mistanken om, at stedet uberettiget støtter Scientology.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter flere måneders ventetid er det endelig lykkedes Holbæk Kommune at få Narconon til at udlevere specificerede regnskaber og bilag for 2008 samt et detaljeret budget for 2009. Det skriver Nordvestnyt.dk.

Kommunen har på baggrund af regnskaberne godkendt behandlingsstedets regnskaber, og dermed frifundet Narconon for den kritik, som blev rejst i slutningen af januar, da der ifølge DR1-programmet 21 Søndag skulle ske en uberettiget videresendelse fra behandlingsstedet til den nyreligiøse scientology-bevægelse.

- Økonomisk ser det ikke ud til, at der er noget som helst at komme efter, siger Lis Dalsgaard, der er afdelingsleder for tilsyn i Socialcentret i Holbæk Kommune, til Nordvestnyt.

Ifølge Lis Dalsgaard er der intet der tyder på, at Narconon uberettiget videresender offentlige støttekroner til Scientology-bevægelsen. Kommunen er dog bekendt med, at Narconons behandlingsmetoder er relateret til Scientology og at behandlingsstedets leder, Ole Thiemer, er scientolog.