Nancy arrangerer jul for ensomme og sårbare - nu ender hun på et frimærke

Nancy Maati fra Holbæk ender snart som frontfigur på en serie frimærker. Hendes arbejde med at arrangere jul for sårbare og ensomme har ført til en kåring som en af hverdagens helte.

- Det er vanvittigt. Fuldstændig vildt. Men også fedt.

Sådan siger Nancy Maati fra Holbæk, efter det onsdag blev kendt, at hun er kåret som en af hverdagens helte, kåret blandt mere end 1.000 mennesker i konkurrencen, om at blive en hverdagshelt. Kåringen betyder, at hun skal afbilledes på et frimærke fra Postnord som én af fem helte.

Da TV2 ØST taler med hende onsdag er hun fortsat boblende af begejstring og glæde ovenpå kåringen.

- Postnord ringede i fredags og fortalte mig det. Og så skulle jeg holde det hemmeligt. Og det var altså en mærkelig oplevelse, fordi jeg bare var helt oppe at køre, fyldt med jubel og så ellers skulle være stille. Så var det som om, at begejstringen lagde sig, men i dag er den tilbage. Det er fantastisk. Det er dobbelt op på fedt, siger hun.

Nancy Maati er blevet indstillet og udnævnt på baggrund af hendes arbejde med at arrangere juleaftener for sårbare og ensomme.

quote Det er fantastisk, det er dobbelt op på fedt

Nancy Maati

- Det startede for nogle år siden med en simpel tanke om at lave noget for folk, der for eksempel ikke får julehjælp, eller som sidder alene. Jeg tænkte, at vi var nogle stykker, der kunne samles og have en tryg og rar aften sammen. Men inden jeg nåede at se mig om, så var der kommet over 70 tilmeldinger. Og så kunne vi ikke være hjemme, men skulle ud og finde et forsamlingshus i stedet, fortæller hun.

I juryen sad Nadia Nadim, Anne Glad, Mads Steffensen samt direktørerne for Falck og PostNord.

Mange ville være med

Nancy Maati var overrasket over, at så mange ville være med til at arrangere jul.

- Der dannede sig hurtigt et billede af, at der er et enormt behov. Og siden har det så fået ekstra fart på med gaver, mad, hoppeborge og bamsemaskiner. Det er blevet vildt, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hun tror, at folk er villige til at gøre noget ekstra for arrangementet, fordi det er helt op til den enkelte, hvordan de vil hjælpe til.

- Jeg har været vildt heldig, og folk har heppet på mig undervejs og har bare været så gode til at støtte op Jeg tror, at det er sådan, fordi det giver en lethed, at det er op til den enkelte, hvordan man vil hjælpe. Folk har hjulpet med det, som de kan. Det har givet ekstra opbakning, siger hun.

Hun mener, at det især er borgerne fra Holbæk, der har båret det igennem.

- Det hele kan lykkes, fordi der er hjælp og støtte fra lokalsamfundet. Og nu er det jo så bare sejt, at vi får sat Holbæk på landkortet på den måde, siger hun.

Et stort skulderklap

Hun blev kontaktet af posten om arrangementet for en måned siden.

quote Tænk: Mig og Dronningen skal ud på posten. Det er helt surrealistisk

Nancy Maati

- Lige da de ringede, så tænkte jeg, om der måske var noget bøvl med en pakke. Men det var jo bare helt vanvittigt i stedet. Tænk at jeg var med. Jeg vidste slet ikke, at jeg var en del af projektet, siger hun.

Siden har hun været med i en afstemning i regionen og er blevet vurderet af en jury. Onsdag fik hun så taget billeder, der nu skal danne grundlag for et portræt af tegneren Thomas Thorhauge, hvis værk ender på frimærkerne fra Postnord.

- For at sige det lige ud, så er det her bare helt vildt sjovt. Tænk: Mig og Dronningen skal ud på posten. Det er helt surrealistisk og er et kæmpestort skulderklap. Jeg er bare ét stort smil lige nu, siger hun.