Nær ven til 17-årigt trafikoffer: Jeg var som en far for ham

Erdogan Aslan havde et tæt forhold til den 17-årige dreng fra Holbæk, som natten til torsdag mistede livet i en soloulykke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er ufattelig traumatisk lige nu. Jeg har svært ved at forstå det, for vi havde et nært forhold.

Sådan siger Erdogan Aslan, der som leder af det pædagogiske opholdssted Løven i Holbæk, kendte den 17-årige dreng, som natten til torsdag mistede livet i en soloulykke syd for Højby.

Ud over afdøde, der har rødder i Holbæks tyrkiske miljø, var der seks andre drenge i bilen i alderen fra 15 til 17 år. En af dem svæver ifølge politiet lige nu mellem liv og død.

- Hans mor ringede til mig for et par timer siden og fortalte, at hendes søn var død. Hun græd og knaldede røret på, fortæller Erdogan Aslan.

Havde lige fået en kæreste

Erdogan Aslan befinder sig i forbindelse med sit socialpædagogiske arbejde lige nu på en studietur i Antalya i det sydlige Tyrkiet sammen med seks drenge og fem pædagoger. Drenge, der ifølge ham alle sammen kender den 17-årige.

- Alle er gået op på deres værelser, fordi de er så kede af det, siger Erdogan Aslan og tilføjer:

quote Alle er gået op på deres værelser, fordi de er så kede af det

Erdogan Aslan, leder af opholdsstedet Løven i Holbæk

- Lige nu sidder jeg sammen med en anden pædagog. Vi forstår ikke rigtig, hvad der er sket. 

Den 17-årige, der selv var anbragt hos Løven igennem flere år, var på vej i den rigtige retning i livet, som Erdogan Aslan siger.

- Han havde lige fået en kæreste og havde fundet et arbejde på et autoværksted i Holbæk.

En dygtig fodboldspiller

Afdøde beskrives af Erdogan Aslan som en dygtig fodboldspiller. De spillede sammen på Holbæk United, hvor den 17-årige var angriber og beskrives af holdkammeraterne som en af de bedste på holdet.

Erdogan Aslan fortæller videre, at han over flere sæsoner personligt betalte kontingent for afdøde, så han kunne spille med holdet.

- Jeg var en slags far for ham, siger han.