¨

Naboernes bøn er blevet hørt: Nu laves der støjskærm ved motorvej

Stålkonstruktionen til den kommende støjskærm. Foto: Vejdirektoratet

Naboer til Kalundborgmotorvejen kan se frem til en støjskærm mod trafikstøjen fra den kommende motorvej.

Der er så dejligt ud på landet, og det skal det gerne blive ved med at være, mener indbyggerne i Sønder Jernløse syd for Holbæk

Borgerne i den nordvestsjællandske landsby med 285 indbygger bliver snart naboer til udbygningen af anden etape af Kalundborgmotorvejen, og derfor har de bedt om en støjskærm mellem byen og den kommende motorvej.

Nu er deres bøn blevet hørt, oplyser Vejdirektoratet.

Det lykkedes os sammen at få fremrykket arbejdet, så skærmen vil stå klar næsten et år før planlagt

Christian Tolderlund, projektleder i Vejdirektoratet

Allerede i løbet af sommeren og efteråret opsættes der en støjskærm, selvom den først skulle stå færdig samtidig med den nye motorvejsstrækning i efteråret 2019.

- Flere naboer til strækningen havde spurgt, om det var muligt at få denne støjskærm sat op hurtigere end planlagt, så de kunne få glæde af den allerede nu – både af hensyn til den nuværende trafikstøj fra Skovvejen og støjen fra vores vejarbejde, udtaler Christian Tolderlund, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi tog en snak med entreprenøren, og det lykkedes os sammen at få fremrykket arbejdet, så skærmen vil stå klar næsten et år før planlagt.

Fire meter høj

Arbejdet på skærmen er allerede gået i gang på den sydlige side af vejen ved Sønder Jernløse, hvor rammen til støjskærmen er ved at blive sat i jorden. 

Vejdirektoratet er i gang med at udbygge Skovvejen, der er en motortrafikvej, til motorvej. Motorvejen har fået navnet Kalundborgmotorvejen. Arbejdet er lige nu i gang med at anlægge 2. etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup mellem Kvanløse og Dramstrup. Foto: Vejdirektoratet

Her forventes det, at skærmen er færdig i løbet af sommeren. På vejens nordlige side vil støjskærmen stå klar til efteråret.

Støjskærmen bliver fire meter høj og vil have en længde på cirka 3-400 meter på begge sider af vejen ved beboelsesområdet Ådalen.

Kerne af stenuld

Selve skærmen er ifølge Vejdirektoratet bygget op af kassetter med en kerne af stenuld.

På vejsiden er kassetten perforeret, så støjen kan slippe ind, mens bagsiden er lukket, så mest mulig af støjen bliver absorberet af stenulden. Den færdige skærm vil have lodrette trælameller på begge sider.

Læs også Træder i kraft mandag: Motorvejsbyggeri vil påvirke trafikanterne resten af året

Anden etape af Kalundborgmotorvejen løber fra Kvanløse til Dramstrup syd om Regstrup – en strækning på 6,5 kilometer. Ved Dramstrup kommer der også en støjskærm med en længde på 290 meter. Den kan af hensyn til motorvejsarbejdet dog først stå færdig i sommeren 2019.

Den nye motorvejsstrækning åbner i efteråret 2019.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App