¨

Naboer vil bevare naturområde: - Det er så unikt, at vi har de her dyr

En grupper naboer er bekymrede for, om Holbæk Kommune vil blive ved med at passe bestanden af blandt andet sikahjorte i fremtiden. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

En gruppe naboer til Holbæk Naturskole er bekymrede for skolens og bestanden af bl.a. sikahjortes fremtid. De forsøger at råbe politikerne op.

I maj gik produktionsskolen NVPro Campus konkurs, og siden da har der været stille i Holbæk Naturskole.

Naturskolen hørte under produktionsskolen, men nu kommer eleverne der ikke længere på grund af konkursen.

Det fortæller Jacob Coulthard Flintholm, som er leder af Holbæk Naturskole. Han passer i dag naturskolen og dens dyreliv i skoven.

- Desværre er det ved at være lidt tid siden. Det var i starten af maj, at vi havde de sidste skoleklasser herude, siger Jacob Coulthard Flintholm.

Han er tidligere skoleleder af NVPro Campus, men han er nu ansat af Holbæk Kommune i en kombineret vicevært og fodermesterstilling. Kommunen har overtaget pasningen af den blandede bestand af sikahjorte, dåvildt, muflon-får og kronvildt efter produktionsskolen.

Så i dag sørger Jacob Coulthard Flintholm, at de bliver fodret til tiden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses en sikakid, som kun er to dage gammel, der lever sammen med de andre dyr ved Holbæk Naturskole. Foto: Søren Kiehn

Usikkerhed om dyrs fremtid

Siden produktionsskolen gik konkurs i starten af maj, har der dog været usikkerhed, om hvorvidt kommunen kan finde penge i det kommunale budget til at drive naturskolen og dyrebestanden videre.

Det (dyrene, red.) er i min verden Holbæks store vartegn. Og det vil være rigtig synd, at de skulle væk

Jacob Coulthard Flintholm, leder af Holbæk Naturskole

Og den nye fodermester ville være ked af, hvis man fjerner de smukke dyr i skoven.

- Det ville jeg på ingen måde synes var sjovt. Det er i min verden Holbæks store vartegn. Og det vil være rigtig synd, at de skulle væk, siger Jacob Coulthard Flintholm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sanna Møller og Pia Krone Larsen er begge naboer til Holbæk Skole. De har skrevet et brev til borgmesteren i Holbæk, hvor de beder om at man bevarer skolen og naturområdet. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Naboer sender bekymringsbrev

Sanna Møller og Pia Krone Larsen er nogle af skovens nærmeste naboer, og de frygter også for naturskolen og dyrenes fremtid.

Derfor har de valgt at sende et bekymringsbrev til Holbæks borgmester, Christina Kryzrosiak Hansen (S).

- Vi er rigtig bekymrede og har været det i et godt stykke tid. Lige siden vi hørte, at Nordvest Pro lukker, siger Sanna Møller.

Det er det, børn og forældre kommer herud for at se og opleve herude. Det er så unikt, at vi har de her dyr herude

Pia Krone Larsen, nabo

I brevet slår naboerne på, at skoven, med skolen og de smukke dyr, er et helt unikt område, der bør bevares. Det kan muligvis blive til en slags moderne dyrehave med et naturcenter tilknyttet.

- Vi håber jo på, at naturskolen vil blive bevaret med de dyr, der er nu på naturskolen. Det er det, børn og forældre kommer herud for at se og opleve herude. Det er så unikt, at vi har de her dyr herude, siger Pia Krone Larsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Naboerne har sendt et bekymringsbrev til borgmesteren i Holbæk. De håber, at politikerne vil bevare naturområdet, skolen og dyrene. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

TV2 ØST har forsøgt at få borgmesterens reaktion på bekymringsbrevet, men det har ikke været muligt.

Til gengæld fortæller Kasper Enevoldsen, som er afdelingsleder i Anlæg og Ejendomme i Holbæk Kommune, at der vil blive passet på dyrene, indtil politikerne har truffet en afgørelse.

- Vi har stillet vores politikere i udsigt, at der møder dem en sag, når de er retur fra sommerferien. Det vil sige i august, forventer vi, at de møder en sag, hvor de kan træffe en beslutning, siger han.

Og indtil da bliver dyrene fodret?

Ja, der er dyrene i helt sikre hænder, hvor de bliver fodret og taget sig af, siger Kasper Enevoldsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App