Naboer til dødsulykke vil have skrappere trafikregler

Naboerne til Landevejen mellem Holbæk og Svinninge er stadig chorkerede efter lørdagens bilulykke. De håber nu på skærpede trafikregler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag stødte to biler frontalt sammen tæt på Birthe Jensens hus. Den ene bil foretog en overhaling af 3-4 biler, men nåede det ikke. To blev dræbt på stedet.

- Jeg synes, det er dybt tragisk. Jeg havde gåsehud over det hele. Min mand og jeg talte meget om det. Så mange unge mennesker, der kommer galt af sted, det kan vi næsten ikke rumme. Tænk engang på de pårørende, siger Birthe Jensen.

Kører som på motorvejen

John Nielsen har boet ved siden af den trafikerede landevej siden 1976. Han føler også med de efterladte, men forklarer, at det er en vej, hvor der bliver kørt rigtig stærkt.

- Det er sgu ikke sjovt at bo i forlængelse af Holbæk Motorvejen. Folk kører lige så stærkt her, som de gør på motorvejen, siger John Nielsen.

Derfor håber naboerne, snart der sker noget.

- Jeg vil da håbe, at kommunen vil få lov til at sætte stærekasser op. Det kan godt være, at det er en pengemaskine, men det vil begrænse hastigheden temmelig meget, siger John Nielsen.

Bløde sving og dårlig sigtbarhed

Holbæk Kommune forklarer, at Landevejen har nogle sving, hvor der er dårlig udsigt.

Lige nu behandler politiet og havarikommissionen sagen. Når de har hændelsesforløbet på plads, vil de sammen med kommunen se på, hvad man kan gøre for at optimere sikkerheden på strækningen.

- Lige i det sving, der kan man faktisk gøre noget, for man kan i hvert fald sikre, at man ikke kan overhale ved at lave dobbeltoptrukne linjer og sætte skilte op. Stærekasser kan man også gøre brug af, men dobbeltoptrukne linjer vil jo gøre, at man ikke kan overhale på det stykke, siger Torben Hjelm, Trafik- og Ejendomschef i Holbæk Kommune.

Når politiet har gennemarbejdet sagen, vil der komme et løsningsforslag til kommunen om sikkerheden på Landevejen ved Svinninge.