¨

Naboer raser over byggegrund

Foto: TV ØST

En byggegrund har i flere år skæmmet et boligområde i Holbæk. Grunden skulle have været bebygget med 140 boliger for længst, men ligner istedet en udbombet krigszone.

- Det er ret frustrerende, det forringer jo hele området herude. Det ligner jo en krigsskueplads. Sådan siger Keld Larsen, der er nabo til byggegrunden ved Stjernekvarteret i Holbæks østlige del.

- Når man siger, hvor man bor, siger folk altid : Nåhr, jamen det er jo ude ved Sarajevo, siger nabo Kirsten Torp og fortsætter : Det er jo ret ærgeligt, når man bor i sådan et dejligt kvarter, at det bliver skæmmet på denne her måde.

Helt tilbage i år 2004 købte bygherre Henrik Hansen den 36.000 kvatdratmeter store byggegrund af Holbæk kommune. Tanken var, at han ville opføre 140 boliger på grunden. I dag her 7 år senere er kun 18 boliger færdige, resten er byggeplads.

- Det er en skændsel med sådan en øjebæ, der ligger der, og det er slet ikke noget, vi er stolte af, siger John Harpøth (DF), der er formand for Teknik og Miljøudvalget i Holbæk kommune.

Der er bare ikke meget, kommunen kan gøre ved problemet med den permanente byggegrund, for kommunens folk glemte en lille detalje, da grunden blev solgt i 2004, nemlig at indføje en frist for, hvornår byggeriet skulle stå færdigt.

- De ting har ikke været i orden, formalia har ikke været på plads. Det er jo noget, vi i dag bruger meget tid og opmærksomhed på at sikre, men det gjorde man altså ikke, da grunden her blev solgt, siger John Harpøth.

Bygherren selv har ikke ønsket at lade sig interviewe til TV2 Øst. Han har været til en samtale med Holbæk kommunes embedsmænd, og John Harpøth siger i dag, at han håber og tror på, at byggeriet kommer igang igen i løbet af 2012.

04:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App