Mystisk ransagning i Holbæk var opfølgning på terrorsag

Politiet bekræfter nu, at den store ransagning i Holbæk på Anders Larsensvej onsdag havde relation til den terrorsag fra februar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var som en opfølgning på den store terrorsag fra februar, at politiets efterforskere og eksperter fra Forsvaret onsdag foretog en ransagning i Holbæk. Det oplyser politiet torsdag.

- Jeg kan bekræfte, at det er en opfølgende ransagning på den samme sag som i februar. Undersøgelserne blev afsluttet i går - men hvad det mere præcist gik ud på - for eksempel hvad vi ledte efter, og hvad der blev fundet, kan jeg ikke sige mere om på nuværende tidspunkt, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ved den store politiaktion i februar blev en lang række adresser på Sjælland ransaget - men især netop adressen på Anders Larsensvej blev undersøgt grundigt.

Her blev der fundet flere våben og ammunition. Desuden blev der fundet bombeingredienser som tændsnor, fem kilo aluminiumspulver og fem kilo svovl. Flere af de anholdte menes at have sympatier for terrorgruppen Islamisk Stat.

Forsvaret i Holbæk
Foto: Michael Johannessen

Ingen grund til bekymring

Martin Bjerregaard fastslår dog, at borgerne ikke har grund til at være bekymrede.

- Naboerne har ikke været i fare ved at bo ved siden af adressen - og det er heller ikke sådan, så det er en ny sag, der er under opsejling. Det er blot en uddybende undersøgelse på en allerede kendt sag, siger han.

Han tilføjer, at det er normal praksis for politiet.

- Det er ikke usædvanligt, at vi gennemfører opfølgende ransagninger, når vi kommer længere ind i en efterforskning. Og heroppe var det så meget tydeligt, fordi der var mange vogne fra både politiet og forsvaret tilstede, siger han.

I februar blev 14 personer anholdt og sigtet i sagen. Af dem sidder syv personer fortsat varetægtsfængslet.