Mystisk lys over Tuse (Video)

Fredag aften har flere set orange lysglimt over Tuse ved Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De var kraftigt lysende. Mørke. Sådan dyb, mørk orange, fortæller Lars Bang-Jensen fra Tuse.

Fredag aften sad han - ligesom mange tusind andre - og så X-factor. Pludselig rejser hans hustru sig op og går ud på terrassen.

Herfra kalder hun på sin mand, der rejser sig fra sofaen og vender opmærksomheden fra stjernerne i tv til himlens stjerner.

Og der ser han noget besynderligt.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090301_ufoer.flv]

- Jeg kigger op og ser de her lysende et-eller-andet, fortæller Lars Bang-Jensen fra Tuse.

Han beskriver de tre lysende kugler som værende af tennisbold-størrelse. De kommer flyvende lige efter hinanden i en lige linje.

- Ude bag træerne kommer der så igen nogle lysende prikker, eller hvad det måtte være. Der kommer så seks stykker i træk sådan lige i enden på hinanden, forklarer Lars Bang-Jensen, mens han peger ud mod de nøgne træer i horisonten.

Efter et til to minutter er lysene væk fra himlen.

Store brag
- Så går vi indenfor for at snakke om det her, og i forbindelse med det kommer der et meget, meget stort brag, husker Lars Bang-Jensen.

Det samme hørte hans nabo, der omgående rejste sig fra sin stol foran fjernsynet for at se ud af vinduet.

- Der er ikke noget at se og lige idet, jeg vender mig om, så kommer der et brag til. Nøjagtigt magen til, fortæller Lars' nabo Johnny Engstrøm.

Hverken Johnny eller Lars kan gennemskue, hvad det er, de har set og hørt.

- Jeg tror ikke på, at jeg har set en ufo, eller hvad det end måtte være. Men jeg har ikke nogen forklaring på, hvar det her måtte være, siger Lars Bang-Jensen med et smil.

Rispapir lamper?
Hos Skandinavisk UFO Information har de fået flere henvendelser fra folk, der fredag aften så orange lyskugler på himlen i nærheden af Tuse.

Men her tror de hverken på, at lyskuglerne har været lavtgående fly, meteorer - eller noget mere spektakulært.

- Det kunne være små rispapir-lamper, altså små varmluft-balloner, der er opsendt lokalt, mener Ole Henningsen, der er leder af Fotoafdelingen i Skandinavisk UFO Information.

Her vil man nu undersøge sagen nærmere.

En mulig forklaring
TV2 ØST er efter vi bragte indslaget blevet kontaktet af seere, der har en jordnær og helt logisk forklaring på fænomenet.

I fredags var der krondiamantbrylluppet mellem Inga og Erling, et krondiamantbryllup, som TV2 ØST også viste billeder fra i fredags. Festen sluttede med at der blev sendt papirballoner afsted ved 20-tiden. Det fortæller en af gæsterne til TV2 ØST. Ballonerne afgav et orange lys og fløj lige præcis hen over Tuse.