Mystisk hvidt pulver fundet ved Regstrup - nu undersøges stoffet

Kemiske analyser skal nu fastslå, om der var noget farligt i et pulver, som søndag blev spredt ud på en vej i Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi ved ikke, hvad det er. Men vi arbejder hårdt for at finde ud af det. Også for at afklare, om det kan være til skade for miljøet.

Sådan siger indsatsleder Jan Brun fra Vestsjællands Brandvæsen, der søndag aften blev sendt til en indsats, hvor et hvidt pulver var blevet spredt ud over et stykke vej, vejrabat og hæk på Løvenborgvej lidt udenfor Regstrup i Holbæk Kommune.

Meldingen om pulveret indløb til politiet søndag klokken 19.26, og pulveret var da blevet spredt indenfor de seneste timer i området.

- Vi kan sige, at det er et for os ukendt stof – det er ikke for eksempel vejsalt. Men vi tilkaldte et miljøvagtfirma for at foretage prøver af pulveret, siger vagtchefen.

Artiklen fortsætter under kortet.

Det var her, at pulveret blev opdaget på vejen.
Det var her, at pulveret blev opdaget på vejen.

Politi på stedet

Meldingen om det hvide pulver betød også, at politiet rykkede ud til stedet.

- Der var ret meget pulver i området, men umiddelbart vurderer vi ikke, at det vil være en sag for os – men hvis pulveret viser sig at være farligt eller ulovligt, så er sagen jo en anden, siger Martin Bjerregaard fra Midt og Vestsjællands Politi.

Pulveret lagde sig blandt andet ovenpå vandpytter i rabatten, og det spredte sig ud i grøfterne fra vejen. Derfor kan det i værste fald vise sig nødvendigt at fjerne jord fra området, hvis pulveret viser sig at være miljøskadeligt. Det er dog endnu alt dog tidligt at sige om det vil være tilfældet.

Der ventes først tirsdag svar på, hvad pulveret bestod af.

Sådan så det ud, da  Vestsjællands Brandvæsen blev tilkaldt til området.
Sådan så det ud, da  Vestsjællands Brandvæsen blev tilkaldt til området. Foto: Morten Sundgaard - skadestedsfotograf.dk