Motorcyklist i vanvidskørsel - her kører han 217 kilometer i timen

En 37-årig mand måtte i weekenden vinke farvel til både kørekort og sin næsten nye motorcykel efter at have givet den gas på Holbækmotorvejen.

Det var lyden af en potent motorcykel, der søndag eftermiddag ræsede på motorvejen, der gjorde politiet interesserede i at tale med en 37-årig mand fra Holbæk, der kørte på motorvejen.

Manden blev spottet af en kameravogn ved Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup - men det var først ved Vipperød, at politiet indhentede manden, der havde sænket hastigheden ved synet af en anden politipatrulje i gang med at standse en bil. Herefter øgede manden igen hastigheden - og politiet målte hans hastighed til hele 244 kilometer i timen, før de standsede ham.

Politiet vurderer, at manden på strækningen har kørt mellem 220 og 245 kilometer i timen. Der må køres 120 kilometer i timen og senere 110 kilometer i timen på strækningen. Målinger lavet ud fra den optagne video viser, at manden i gennemsnit kørte 217 km/t over en strækning på 1.490 meter.

- Han har kørt helt vildt hurtigt, og har ikke kun bragt sit eget liv i fare ved at køre så stærkt. Hvis en bil i bakspejlet vurderede hans hastighed til at være som den tilladte og trak ud, så ville han ikke kunne standse, og det var endt i en ulykke. Det her er virkelig farligt, siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Vild motor kan friste

Charlotte Tornquist understreger, at motorcykler i dag har en accelerationsevne, som kan friste mange.

- Man kan let komme til at køre for stærkt, hvis man ikke er opmærksom. Men der er altså ingen kære mor. Både kørekort og motorcykel ryger i de situationer - og lige på stedet. I første omgang midlertidigt - og senere på fast basis, når retten får behandlet sagen, siger hun.

Typisk får man en klækkelig bøde, fradømmes kørekortet i tre år og mister sit køretøj for bestandig, hvis man afsløres i at køre vanvidskørsel.

- Det kan ikke siges tydeligt nok. Det her er helt vildt farligt. Hvis han mister kontrollen, eller hvis nogle trækker ud, så kan det komme til at koste liv, siger hun.

Fem biler konfiskeret

Charlotte Tornquist oplyser, at manden selv stoppede, da han så blinkene fra politiet. Der var altså ikke tale om nogen biljagt på Vestsjælland. i forbindelse med sagen.

Ud over den ene motorcyklist, så mistede yderligere fire trafikanter i weekenden deres køretøj i politikredsen. Det skete, da de kørte i bil, selvom de var fradømt kørekortet. Flere var desuden påvirkede af alkohol eller stoffer.

Også i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds mistede en trafikant i weekenden sit køretøj. 

Det var en 46-årig mand fra Gedser, der søndag aften blev standset i Maribo, og både have alkohol og narkotika i blodet. Ud over en alt for høj promille, så var manden påvirket af kokain, cannabis, amfetamin og methamfemtamin, da han blev standset af politiet. Han var allerede ved en tidligere lejlighed blevet fradømt sit kørekort.