Moské må se sig om efter en ny placering

Den grund der var blevet udset til at huse en ny og større moské i Holbæk er blevet solgt til stor ærgrelse for Holbæks tyrkisk-islamiske forening.

Tema: Ny moské i Holbæk?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæks tyrkisk-islamiske forening vil bygge en ny og større moské i byen. Foreningen havde egentlig udset sig en grund på K.P. Danøsvej 5 til formålet, men nu er grunden blevet solgt til nogle andre. Det bekræfter ejeren af grunden over for Nordvestnyt.

- Der var udsigt til, at lokalplanen ville trække i langdrag, og så fik jeg et tilbud et andet sted fra. Det valgte jeg at tage imod og lukke den der. Jeg tilbød også foreningen Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter at købe, men den takkede nej, forklarer ejeren Erik Taagaard til avisen.

Moskéen på Smithsvej har fået pladsmangel, det er derfor, foreningen nu vil bygge en ny og større moské i byen.

Flertal i udvalg stemte for ny moské

Foreningen havde allerede søgt kommunen om tilladelse til at bruge området på K.P. Danøsvej 5 i Holbæk til formålet.

Ansøgningen blev behandlet i kommunens økonomiudvalg, hvor et flertal stemte for. Men da den nye moské ville kræve en ændring i den gældende lokalplan, blev den nye lokalplan efterfølgende sendt i høring, og der var udsigt til, at der ville gå omkring et halvt år, før byrådet endeligt ville kunne vedtage den.

Men er ikke længere aktuelt, nu hvor grunden er blevet solgt.

- Det virkelig noget af en mavepuster for os som forening, siger Hikmet Tuncer til avisen. Han oplyser, at foreningen ikke har en anden grund i kikkerten.

Det vides endnu ikke, hvem ejeren af den nye grund på K.P. Danøsvej 5 er.