Mørkøv-borgere i oprør over hæveautomat

Danske Bank har valgt at lukke sin hæveautomat i Mørkøv efter mandagens forsøg på rambuktyveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu frygter borgerne, at også Nordea fjerner sin hæveautomat - for Nordeas tidligere filialbygning, hvor automaten sidder, er nemlig sat til salg - og hvis den lukker, så er der ikke nogen hæveautomat i Mørkøv. Det betyder, at borgerne kun kan få kontanter, når postafdelingen i Brugsen har åbent - det har den kun 4 timer hver eftermiddag - og slet ikke i weekenderne.

- Hvad skal de ældre gøre, og dem med rollator, der ikke lige kan tage til Jyderup, spørger Evald Madsen fra Mørkøv Handels-, Håndværker- og Borgerforening.

Han mener, at det reelt er en slagtning af byens forretningsliv, der kommer til at finde sted.

Fremover risikerer borgerne at skulle køre til Jyderup, 8 kilometer væk, for at hæve penge. Butiksejerne i Mørkøv er bange for, at det kommer til at smitte af på deres omsætning.

- Det får betydning for os, for der er mange ældre, der ikke har dankort, og de har jo ikke samme mulighed for at handle, når de ikke kan hæve penge her i automaten, siger byens købmand, Steffel Kisselholm.

Danske Banks filialdirektør Per Bjørk har hørt Mørkøv-borgernes utilfredshed. Men beslutningen står ikke til at ændre.

- Vi har haft mange problemer med blandt andet hærværk på automaten i Mørkøv. Vi kan ikke længere forsvare det overfor udlejeren, når de ligefrem smadre bygningen, og nu har vi så truffet en overordnet sikkerhedsmæssig beslutning, siger filialdirektør Per Bjørk.