Mor under jorden: Derfor vendte jeg tilbage

Den efterlyste kvinde, som stak af med sin nyfødte søn, udleverede tirsdag sønnen til de sociale myndigheder. TV ØST mødte hende på turen til Jylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag holdt Winnie Christensen sin nyfødte søn i armene for måske sidste gang i meget lang tid.

Kort tid efter fødslen valgte Brønderslev Kommune at tvangsfjerne sønnen - og det fik hende til at gå under jorden.

TV ØST mødte hende på en rasteplads ved Korsør, da hun tirsdag var på vej mod Frederikshavn Politistation for at aflevere sønnen.

- Det er begyndt at fylde for meget i hovedet. Bare det at jeg ikke kan gå ud og ryge uden at skulle dække mit ansigt til, det er simpelthen blevet for meget. Jeg har hele tiden haft en fornemmelse af, at politiet stod lige uden for døren, og det kan jeg ikke klare mere, forklarer Winnie Christensen, om årsagen til at hun nu har valgt at melde sig selv til politiet.

quote  Det er begyndt at fylde for meget i hovedet. Bare det at jeg ikke kan gå ud og ryge uden at skulle dække mit ansigt til, det er simpelthen blevet for meget. Jeg har hele tiden haft en fornemmelse af, at politiet stod lige uden for døren, og det kan jeg ikke klare mere.

Winnie Christensen

Efterlyst i to uger

De sidste to uger har Winnie Christensen været efterlyst af politiet, fordi Brønderslev Kommune har vurderet, at barnets sundhed og udvikling var i fare, hvis han var sammen med sin mor.

Hverken hendes familie eller venner har vidst, hvor hun har opholdt sig de sidste to uger. Men livet på flugt er blevet for meget, så nu vil hun aflevere sin søn.

- Jeg vil jo det bedste for ham, og jeg kan jo ikke blive ved med at skjule mig, og det der med ikke at være sammen med min familie, og han ikke kan få lov til at se sin far, det gør jo også, at jeg bliver nødt til at gøre det her, fastslår hun.

Fremtid i Holbæk

Winnie Christensen er født og opvokset i Holbæk, hvor hele hendes familie bor. Derfor vil familien gerne have Winnie Christensen tilbage til Holbæk med sin nyfødte søn.

quote Det vil give Winnie en masse tryghed, og ved at Winnie er tryg, vil den lille også blive tryg, for det er i Holbæk, Winnie har hele sin familie og omgangskreds. Så der er ingen tvivl om, at det ville være meget bedre at være der. Hun har ingen overhovedet i Brønderslev.

Connie Bjerre, mor til Winnie.

- Det vil give Winnie en masse tryghed, og ved at Winnie er tryg, vil den lille også blive tryg. Det er i Holbæk, at Winnie har hele sin familie og omgangskreds. Så der er ingen tvivl om, at det ville være meget bedre at være der. Hun har ingen overhovedet i Brønderslev, der kan hjælpe hende, fastslår Winnies mor, Connie Bjerre.

Det har dog ikke været muligt for Holbæk Kommune at overtage sagen.

Det skriver Holbæk Kommune i mail til TV ØST:

- Vi er ikke handlekommune i denne sag, og derfor er afgørelsen, som er truffet i en anden kommune, ikke noget, som vi kan forholde os til. Vores opgave er alene i samarbejde med politiet at bistå Brønderslev Kommune i at fuldbyrde den afgørelse, som de har truffet, såfremt fuldbyrdelsen skal ske i Holbæk Kommune.

Flyttet til Brønderslev

Indtil videre er Connie Bjerre og Winnie Christensen flyttet til Brønderslev og har afleveret sønnen. De håber dog, at de snart får ham tilbage igen - også selvom Winnie Christensen valgte af flygte.

- Nu håber jeg bare rigtigt meget på, at vi kan komme i en ordentlig dialog med kommunen, siger Winnie Christensen.

- Så jeg håber, at jeg kan få lov til at blive netværksplejer, og at vi så kan blive overflyttet til Holbæk, for det der, Winnie og den lilles fremtid ligger. Det er der, vi andre er, og vi er en meget tæt familie, siger Connie Bjerre forhåbningsfuldt.