¨

Mor til efterlyst kvinde: Vi har det forfærdeligt

Arkivfoto

En 30-årig kvinde med en nyfødt søn er efterlyst af politiet. Sønnen skal tvangsfjernes. Nu vil familien have hende til Holbæk i håbet om at beholde barnet.

- Vi har det forfærdeligt. Vi har ikke sovet siden i mandags, siger Connie Bjerre, mor til den 30-årige forsvundne kvinde.

Siden mandag den 20. juni har kvinden været gået under jorden.

 Vi har det forfærdeligt. Vi har ikke sovet siden i mandags, siger Connie Bjerre

For blot 20 dage siden fødte hun sit første barn, men Brønderslev Kommune, hvor kvinden bor til dagligt, vil have tvangsfjernet barnet. Den besked fik familien i mandags, og siden har den nybagte mor været forsvundet.

Familien føler sig overhørt

I Holbæk sidder familien uden nogen anelse om, hvor kvinden er. Moren og storesøsteren er i telefonisk kontakt med hende én gang i løbet af dagen. De vil nu have den 30-årige kvindes sag flyttet til Holbæk.

- Det bedste for os (red. mor og storesøster) og min datter er, at hun får lyst til at orden sagen her i kommunen. Hun er villig til hvad som helst og også modtage al den hjælp, hun kan få, siger Connie Bjerre.

Ifølge Connie Bjerre har familien været i kontakt med Holbæk Kommune, der endnu ikke kan overtage sagen, da det fortsat er Brønderslev Kommune, der har den.

 Vi har ressourcerne og kærligheden til at hjælpe hende. Vi får bare ikke lov, siger Connie Bjerre

Familien ville have ønsket, at de havde fået flere oplysninger, inden det var nået så langt ud.

- Vi får ikke en chance for at bevise, vi kan hjælpe hende. Vi vil have en fair behandling, så vi kan hjælpe. Jeg ville smide alt, hvad jeg havde i hænderne, hvis jeg vidste hun havde brug for det, siger Connie Bjerre og tilføjer:

- Vi har ressourcerne og kærligheden til at hjælpe hende. Vi får bare ikke lov.

Opbakning fra advokat

En af de påtaler, der har været fra Brønderslev Kommune er, at der så sent i som i mandags ikke var god nok øjenkontakt mellem mor og datter. Den grund kan advokat Elisa Boelskifte dog ikke forstå.

- Jeg synes, det er meget dramatisk at sige til en nybagt mor, på baggrund af én dag, hvor kontakten ikke er god mellem mor og søn, at barnet skal anbringes i en plejefamilie.

Elisa Boelskifte har taget sagen, efter familien kontaktede hende i mandags, og hun bakker familien op.

- Jeg kan ikke se, at der har været noget så alarmerede, at man laver en formandsbeslutning. Det er min vurdering ud fra de sager, jeg plejer at have, siger Elisa Boelskifte.

Advokat: En dybt ulykkeligt situation

Ifølge advokaten virker det som om, at der på forhånd var fundet en plejefamilie til barnet. Hun er ked af, hvordan sagen har udviklet sig.

 Det er jo dybt ulykkeligt, at situationen fører til, at en mor går under jorden med sit barn, siger advokat Elisa Boelskifte

- Det er jo dybt ulykkeligt, at situationen fører til, at en mor går under jorden med sit barn, siger advokat Elisa Boelskifte.

Ifølge advokaten skal Børne- og Ungeudvalget i Brønderslev Kommune holde møde fredag. Her skal det afgøres om formandsbeslutningen var nødvendig.  Siger udvalget ja, vil sagen efterfølgende starte.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App