Mor får dobbelt erstatning i sag om ruskevold mod baby

Der er 170.000 kroner på vej til en 23-årig kvinde, som havde krævet ekstra erstatning for at have siddet uretmæssigt varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 23-årig kvinde, tidligere Holbæk, har fået 170.287,50 kroner oven i den erstatning på 146.100 kroner, hun allerede havde fået for at have siddet uberettiget varetægtsfængslet i over et halvt år.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Krævede 703.000 kroner

Kvinden havde rejst sagen ved Retten i Holbæk, fordi hun mente, at den oprindelige erstatning var for lille, og krævede i alt 703.300 kroner.

Hun har nu fået flere penge, men altså ikke i den størrelsesorden. Med dommen i byretten er der sat et foreløbigt punktum i sagen, der tog sin begyndelse tilbage i 2010.

Sigtet for drabsforsøg og grov vold

Her blev kvindens dengang 3 måneder gamle baby indlagt med symptomer på at have været udsat for ruskevold, og kvinden blev anholdt og sigtet for først drabsforsøg og siden grov vold.

Den nu 23-årige kvinde sad derefter varetægtsfængslet fra den 28. juni til den 7. januar 2011, inden hun blev løsladt, og 1 år efter frafaldt politiet sigtelsen mod hende.

Fik fjernet 2 børn

Retten besluttede at efterkomme et højere erstatningskrav, fordi der var tale om en meget alvorlig anklage, fordi hun ikke havde haft mulighed for at fortsætte sin uddannelse, og fordi hendes 2 børn blev fjernet fra hjemmet på grund af sagen.

Hun har dog fået det ene barn tilbage, og det andet er på vej, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Både kvinden og staten i form af statsadvokaten har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes til landsretten.