¨

Møllenaboer melder Vattenfall til politiet

Foto: TV ØST

Beboerne på tre naboejendomme til Hagesholm Vindmøllepark har anmeldt Vattenfall til politiet for ikke at overholde kravene til støjgrænser og dokumentation.

Naboerne til de 10 kæmpevindmøller i Hagesholm Vindmøllepark på Lammefjorden kæmper videre og melder Vattenfall til politiet. Det skriver Nordvestnyt.

Vattenfall fik i maj grønt lys til at sætte møllerne i gang, da støjmålinger foretaget af firmaet Delta viste, at møllerne overholdt Miljøministeriets støjgrænser.

Beboerne på de tre nabogrunde sætter imidlertid spørgsmålstegn ved udførelsen af støjmålingerne.

Nabo Boye Jensen fortæller, at han har videooptagelser, der dokumenterer, at møllerne drejer flere omgange i minuttet, end de må. Han anfægter også, at Vattenfall i målingen trækker baggrundsstøjen fra de seks gamle vindmøller fra.

I politianmeldelsen fremhæver naboerne til vindmøllerne også, at Delta, der har foretaget støjmålingerne, ikke kan anses som et uvildigt firma, idet næstformanden for bestyrelsen er den administrerende direktør i Siemens. Det er Siemens, der har produceret de 10 kæmpevindmøller på Lammefjorden.

Hos Vattenfall siger kommunikationschef Arne Rahbek sidst på formiddagen tirsdag:

- Vi har endnu ikke set anmeldelsen, så vi har ikke haft mulighed for at svare på den.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til dagbladet Nordvestnyt, at man modtog anmeldelsen mandag, og at den er videresendt til lokalpolitiet i Holbæk.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Holbæk Kommune eller Delta.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App