"Moffes" datter dømt for at hæve cannabis-penge til sine forældre

600.000 kroner fra salg af cannabisolie lod den 23-årige datter gå ind på sin bankkonto for derefter at give dem videre til Claus "Moffe" Nielsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Datteren til Claus "Moffe" Nielsen, der sidste år blev idømt to års fængsel for at producere og sælge cannabis, er blevet idømt fire måneders betinget fængsel for at medvirke til den ulovlige produktion og salg.

Det afgjorde Retten i Holbæk torsdag, skriver Nordvestnyt.

Fængselsstraffen til den 23-årige datter er den mildeste i den omfattende og langstrakte sag, hvor i alt otte personer er blevet dømt for at have medvirket i salg og produktion af cannabisolien via netbutikken Moffes.com.

Den 23-årige datter lod over 600.000 kroner fra salget gå ind på sin bankkonto for derefter at hæve pengene til sin far og mor.

I retten sagde hun ifølge Nordvestnyt, at hun ikke ville være en del af farens ulovligheder.

- Jeg sagde fra begyndelsen, at jeg ikke ville have noget at gøre med det, og jeg var ikke enig med min far i, at det var okay at bryde loven. Men det var vigtigt for ham, og der var lidt et pres på mig for at hjælpe.

Solgte olien til syge danskere

Sagen mod 48-årige Claus ”Moffe” Nielsen fra Holbæk strækker sig tilbage til oktober 2016, hvor han sammen med sin kone blev anholdt og varetægtsfængslet.

Claus ”Moffe” Nielsen har hele tiden erkendt, at han har brudt loven ved at fremstille og sælge cannabisolie, men han mener ikke, at han har gjort noget forkert, da olien er solgt til syge danskere. Han begyndte at producere olien, fordi hans egen datter fik kræft.

Byretten i Holbæk idømte ham i første omgang 18 måneders fængsel, mens Østre Landsret skærpede straffen til to års fængsel. De seks af månederne har han afsonet i et fængsel, mens den resterende periode er betinget. Claus ”Moffe” Nielsen bor i dag i Bulgarien.