”Moffe” får lov til at beholde sin forsvarer

Retten i Holbæk besluttede torsdag, at Claus ”Moffe” Nielsen får lov at beholde sin forsvarer, Erbil Kaya. Advokaten må dog ikke forsvare andre i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Claus ”Moffe” Nielsens sag om salg af cannabisolie skal for retten, så bliver det fortsat med forsvarsadvokaten Erbil Kaya ved hans side.

Retten i Holbæk slog nemlig torsdag fast, at forsvarsadvokaten får lov at fortsætte som Claus ’Moffe’ Nielsens forsvarer i sagen, efter at anklagemyndigheden havde begæret ham fjernet fra sagen.

Det fortæller Erbil Kaya til TV ØST.

Han får dog ikke lov til at repræsentere andre i sagen, og dermed skal Claus ’Moffe’ Nielsens kone, Louise Damsgaard Nielsen, ud for at finde en anden advokat.

- Anklagemyndigheden ville jo gerne have mig fjernet fra begge sager, så set i det lys er det positivt, at jeg får lov til at fortsætte som Claus’ advokat, siger forsvarsadvokaten til TV ØST.

En helt speciel sag

Han understreger, at det ofte sker, at anklagemyndigheden begærer en forsvarer fjernet fra en sag, hvor han eller hun repræsenterer flere personer. Men han er overrasket over, at begæringen faldt ret sent i sagen og efter flere grundlovsforhør.

- Det har været nervepirrende at vente på rettens afgørelse, for vi har jo sat os meget dybt ind i den her sag. Den er helt speciel og meget principiel, fortæller Erbil Kaya og uddyber:

- Normalt i narkosager handler det om hash eller kokain eller amfetamin, men det her er medicinsk cannabis. Det er ikke set før, så vi har skullet være kreative i vores planlægning af sagen. Vi har arbejdet hårdt, så det er dejligt, at al det arbejde ikke er spildt.

Retten i Holbæk slog også fast, at de andre familiemedlemmer, der er sigtet i sagen, ikke må repræsenteres af advokater fra Erbil Kayas kontor, TVC Advokatfirma. Det var ellers et ønske hos familien.

Anklagermyndigheden har anmodet om få fjernet Claus 'Moffe' Nielsens forsvarsadvokat Erbil Kaya i sagen, hvor 'Moffe' og hans kone er anklaget for at sælge cannabisolie.