Mobilen frem en hel skoledag på Tornvedskolen

Eleverne i 7. E på Tornvedskolen afd. Jyderup skulle onsdag arbejde med at lave en advarselsfilm mod kræft i huden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdagen var for eleverne i 7. E på Tornvedskolen afd. Jyderup dedikeret filmoptagelser med mobiltelefoner eller tabletts. Og det var ikke helt frivilligt, hvad eleverne skulle filme og emnet for de film, der skulle produceres.

Eleverne skulle nemlig lave det bedste bud på en advarselsfilm mod kræft i huden. Det skete i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden.

En underviser fra Lommefilm ApS hjalp eleverne med at skrive, filme og klippe den bedste historie. Alle film er med i Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens landsækkende konkurrence ”Din hud glemmer aldrig. Sluk solariet” om at blive en rigtig film med ægte skuespillere.

- Eleverne var meget engagerede og optaget af projektet. De tænkte slet ikke på at holde pauser, som de plejer at gøre i den almindelige undervisning, fortæller Pia Sørensen, lærer på Tornvedskolen afd. Jyderup.

Hun fortæller, at eleverne var meget optaget af både selve budskabet i de videoer, de fik optaget – men også i det faglige omkring det at bringe et budskab videre ved hjælp af levende billeder.

Eleverne Anna Ravn, Nicklas Hansen, Michael Duus og August Holze har produceret nedenstående video, som TVØST har fået lov til at bringe. Se flere videofilm på www.lommefilm.dk

Pia Sørensen, lærer opå Tornvedskolen afd. Jyderup har indsendt nedenstående video via www.tveast.dk/sendvideo