Mistede patients ejendele tre gange

Mona Lyngbo var indlagt på Holbæk Sygehus. Her blev hun flyttet rundt på forskellige afdelinger. Tre gange blev hendes ejendele væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For et par uger siden blev Mona Lyngbo indlagt på Holbæk Sygehus. Det gjorde hun, fordi hun havde problemer med lungerne og hjertet. Her blev hun flyttet rundt på tre forskellige afdelinger. To gange blev hendes tøj, pung og mobil væk. Derfor tog hendes mand til Holbæk Sygehus for at få det.

- Der var ikke nogen, der kunne finde det. Ikke nogen der kunne give en forklaring på, hvorfor hun ikke havde fået det med. Så måtte jeg jo gå igen, siger Bjarne Lyngbo, som er Mona Lyngbos mand.

Mona Lyngbo fik det værre og i besvimet tilstand blev hun overført til Roskilde Sygehus. Her glemte de for tredje gang at give hende hendes ting med.

- Jeg synes, det er så frækt, at de kan sende et menneske afsted fra et sygehus til et andet, bevidstløs, uden hun har fået sine ting med. Det er helt ude i skoven, siger Bjarne Lyngbo.

Erkender ansvaret

På Holbæk Sygehus kan vicedirektør Knut Borch-Johnsen ikke forklare, hvad der er gået galt i den konkrete sag. Men ifølge deres procedure så er det deres ansvar, at en patient får sine ejendele med, når patienten bliver flyttet i bevidstløs tilstand.

- Selvfølgelig kan en bevidstløs patient ikke tage tingene med. Det er derfor, der står i vores retningnslinjer, at i forbindelse med transport af bevidstløse patienter er vores ansvar, at tingene kommer med, siger Knut Borch-Johnsen, vicedirektør, Holbæk Sygehus.

Knut Broch-Johnsen mener ikke, at der er noget galt med de retningslinjer, sygehuset har omkring patienters ejendele.

- Hvad der er sket i den konkrete situation i forbindelse med den akutte overflytning, ved jeg ikke. Men retningslinjerne er klare og gode nok, som de er, siger Knut Borch-Johnsen.

Fandt hendes ting

I dag kunne Bjarne Lyngbo langt om længe hente Mona Lyngbos tøj, pung, sko og mobil. Holbæk Sygehus havde fundet dem.

- Nu er jeg i hvert fald glad for, at jeg har fået det. Det var heldigt, at der ikke var nogen, som var rendt med det, siger Mona Lyngbo.

Hendes mand er også glad for tingene er fundet, men han er mest glad for, at hans kone har det bedre.

- Det er fedt, det er fundet. Så er det fedt, at hun er ved at blive frisk igen, siger Bjarne Lyngbo.

Holbæk Sygehus er klar til at komme i dialog med parret, hvis de har brug for det.