¨

Mistænkt for voldsomt økseoverfald varetægtsfængslet

Sådan så der ud søndag aften efter slagsmålet i Holbæk på Havevang. Foto: Michael Johannessen

En 26-årig mand er blevet varetægtsfængslet. Han er mistænkt for at have været med i et voldsomt økseoverfald i efteråret i Holbæk.

En 26-årig mand med tilknytning til eller sympati for rockergruppen Bandidos er blevet varetægtsfængslet for gentagende grov vold.

I et grundlovsforhør tirsdag formiddag, der blev holdt for lukkede døre, fandt dommeren kun grundlag for at fængsle den 26-årige for grov vold i gentagelsestilfælde og ikke for drabsforsøg. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Manden er sigtet for at have været deltager i et voldsomt overfald i oktober måned, hvor tre 18-årige drenge, der ventede på en bus, blev overfaldet af 10 til 15 mænd bevæbnet med en økse og køller.

Overfaldet fandt sted den 7. oktober på Havevang i Holbæk, hvor de tre unge uden forudgående varsel blev overfaldet med økse og køller klokken 17.47. Dengang betegnede politiet hændelsen som ”meget alvorlig”. Ved overfaldet blev en mand såret af et økse- eller kølleslag i hovedet, og de tre overfaldene måtte alle behandles på sygehuset efter overfaldet. De fik dog ikke livstruende skader.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så der ud efter slagsmålet i Holbæk på Havevang. Foto: Michael Johannesen

Går langsomt fremad

Hændelsen menes at være et af de første i den konflikt, der igennem efteråret har præget Holbæk med gentagne voldsepisoder og meldinger om hærværk i byen. Konflikten kulminerede, da der blev kastet en håndgranat mod Bandidos-klubhuset i byen.

- Det går langsomt med små skridt fremad, men som anholdelsen viser, så efterforsker vi stadig i sagen, også fordi det var så alvorligt. Det at medbringe og bruge en økse i et overfald er jo i sg selv en rimelig voldsom handling, siger han.

Efter et forbud mod at forsamles i klubhuset blev gennemført i november valgte Bandidos til sidst helt at forlade klubhuset i byen. Det skete den 17. november.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App